Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

O Τάκης Μόσχος γράφει για την Σκόπελο

Larousse: Σκόπελος, ο βράχος που εξέχει από την επιφάνεια της θάλασσας. Σκόπελος, νησί των Β. Σποράδων. Πεπάρηθος. Πρώτος κάτοικος, Στάφυλος, γιος της Αριάδνης. Για τον μπαμπά, θα σας γελάσω. Παίζουν ο Διόνυσος και ο Μίνωας. Τα δημοτολόγια έχουν χαθεί.
Είμαστε μεταξύ Σκιάθου και Αλοννήσου. Μεγάλη τύχη. Έχουμε και το «κοσμικό» (να χαθείς στο πολύ-βουο-χρωμο-εθνικό πλήθος) της Σκιάθου και το «μοναχικό» (να μη σε δει ανθρώπου μάτι) της Αλοννήσου. Plus το «Σκοπελίτικο». 3 σε 1, δηλαδή. Σκεφτείτε το. Αποφασίσατε; Τέλεια. Προτιμώ (νότιος γαρ) τη διαδρομή από Μαντούδι Ευβοίας και σε 2 ώρες max φτάσατε. Καλωσορίσατε. Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τη «δική μου Σκόπελο». Πού θα μείνετε; Από απλά δωμάτια, μέσα και έξω από το χωριό με ευτελή ποσά, μέχρι τη lux Adrina με τη γλυκύτατη Μάρω στο τιμόνι και βέβαια ό,τι ενδιάμεσο βάζει ο νους σας.

Καφέ; Ποτό; Από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί Άνεμος, Ντόκος, La Costa, Καράβια, Οιωνός (all time classic), Παραπόρτι, Πλάτανος (πρέπει!), Screwdriver. Στο Άρωμα αγοράστε ή πιείτε 10δες ποικιλίες καφέ-τσάι απ’ τα υπέροχα χέρια της Μάγδας. Η Κανέλα έχει και νόστιμα φρέσκα «τσιμπίματα». Αφήνω τελευταίο το Μercurious (βεράντα σκέτο capri, regency box, cocktails, incognito διασημότητες, μουσική όπως πουθενά αλλού και locus tenens ο «κ. Τάκης»… Φαγητό; Γύρο, κεμπάπ στην αυλή του Πλατάνου (άλλος πλάτανος αυτός), στην Απόλαυση νοσταλγικό ακορντεόν, στον Μώλο το έκτακτο μπουζούκι του Π. Αστεριάδη και στης Κυράτσως (nordic τσιφτετέλια). Οι «ψαγμένοι» στο Ρόδι, το Anna’s της αγαπημένης μας Άννας και το Περιβόλι βεβαίως-βεβαίως του δικού μας Ρηγίνου. Ακόμη η Ζoupa (chef o bell Αntonio) και το Οlivo (ciao, Δημήτρη). Κολύμπι; Δυτική ακτή. Πολύ κοντά ο Στάφυλος, πιο εκεί το Βελανιό για γυμνισμό και ακόμα πιο εκεί η «ακτή των πονηρών»… Αγνώντας, Λιμνονάρι, Καστάνι (Mama Mia), Μηλιά (εφέτος την τρέχει ο Αντρίκος), Πάνορμος (τα μπρατσάκια σου, παιδί μου), Αρμενόπετρα (μαγεία). Φτάστε μέχρι Γλώσσα (sunset όπως Σαντορίνη). Στον Βορρά, στον Αϊ-Γιάννη στο Καστρί, ζήστε το μύθο σας, δρασκελίστε σκαλοπάτια και πείτε λαχανιασμένα «σ’ αγαπώ», μετά τσιμπήστε κάτι στην καντίνα της Σπυριδούλας.
Ψώνια; Αρμολόι fine κεραμικά της Έλενας Λάμπρου (κάτι ξέρουν οι του Μουσείου Μπενάκη), Cactus: Ex Oriente Lux η Ελένη, χρόνια τώρα οργώνει την ανατολή για σας. Μύθος: φίνα λινά και pret-a-porter italiano. Εδώ ο Θανάσης οργώνει την Ιταλία. Πείτε και μια καλημέρα στη Γιολάντα. Τη νύχτα «προσκυνήστε» το βασιλιά της ανατολής στο Κάστρο, Ξηντάρη, με τους δύο γιους-πρίγκιπες, σιγοτραγουδήστε με τον έτερο πυρήνα του ρεμπέτικου Κωστή Καλαφάτη στο Αnna’s. Φέτος το αστέρι Χρήστος Μητρέτζης σε δικό του πόστο κάθε βράδυ.
Επίλογος: Ξεχάστε τις συστάσεις μου. Τραβηχτείτε όπου σας καπνίσει. Ακρογιαλιές, βουνά, καλντερίμια, ξωκλήσια, περιβόλια και βράχια. Η Σκόπελος τα έχει όλα.
Μη χάσεις
● 17-19 Ιουλίου
Πανελλήνιο Master beach volley (ιδρωμένα κορμιά στη χρυσή άμμο)
● 1-8 Αυγούστου
Διεθνής Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα
● 7 Αυγούστου Σ.
Μάλαμας στη Γλώσσα
● 23-25 Αυγούστου
Φεστιβάλ Χορού στη Γλώσσα 700 χορευτές (guest star: NEPAL!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger