Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

ΕΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: ΕΕ και κυβέρνηση έχουν ευθύνη για τα επεισόδα στην Κω

Η αυξημένη εισροή μεταναστών - προσφύγων σε συνδυασμό με την απραξία της κυβέρνησης και την απαράδεκτη στάση του Δήμου οξύνει περισσότερο το πρόβλημα σημειώνει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή των μεταναστών σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία των κατοίκων.

Δίπλα σε αυτή τη δυστυχία δεν λείπουν και αυτοί που βρίσκουν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν!
Οι τελευταίες μέρες έδωσαν την αφορμή στην Δημοτική Αρχή να εκφράζει μέσω του Δημάρχου Κω τις πιο επικίνδυνες και απάνθρωπες απόψεις για ανακατάληψη των χώρων, ότι θα “χυθεί αίμα” κ.α
Καθόλου τυχαία η εμφάνιση και της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, να σιγοντάρει με ανακοινώσεις και ανώνυμα σχόλια.
Οι εργαζόμενοι της περιοχής, αλλά και όλοι οι βιοπαλαιστές του τόπου δεν μπορούν να ταυτιστούν και να στοιχηθούν πίσω από αυτά τα σκόπιμα πολιτικά παιχνίδια που υπερτονίζουν το αποτέλεσμα, δεν κάνουν όμως τίποτα για την αιτία του.
Δεν γίνεται να τα βάζεις με τους μετανάστες που «ξεριζώνονται» από τις χώρες και τα σπίτια τους για να σωθούν και να γυρέψουν το αύριο τους σε μια άλλη πατρίδα και να μη τα βάζεις με αυτόν που οπλίζει τα χέρια των ιμπεριαλιστών που στήνουν πολέμους και συρράξεις στον κόσμο, που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση ,που τους εμποδίζουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.
Για τα τελευταία επεισόδια στο νησί όσο και για τις επόμενες αποφάσεις και εξελίξεις, ακέραια την ευθύνη φέρνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την στηρίξει, με εργαλεία τις Περιφέρειες και Δήμους όπως ο Δήμος της Κω.
Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει τις απαράδεκτες ξενοφοβικές δηλώσεις και ενέργειες του Δήμου.
Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα μέτρα για την γρήγορη αντιμετώπιση του ζητήματος, τη στελέχωση των σχετικών υπηρεσιών όσο και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων.
Επίσης καταδικάζει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία με θύματα τους μετανάστες και τις οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου