Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο Σαμαράς άκουγε την φωνή της Παναγίας, ο Τσίπρας ακούει κάποιον άλλομ παπάρα -δεν μας λέει ποιον- να τον καθοδηγεί για το πώς θα λέει μαλακίες και ξετσίπωτα ψέματα.

Ο γιος του Παπατζή

Greek NOΓεια σου πιτσιρίκο.
Απλά θλιβερός. Βγήκε με ύφος δαρμένου μάγκα να απολογηθεί για την προδοσία του λαού και την κωλοτούμπα που έκανε μέσα σε λίγες ημέρες. Πέντε μέρες μετά το «ΟΧΙ» της αξιοπρέπειας που ο ίδιος απαίτησε και πήρε από τον λαό, ξαναφέρνει την ίδια συμφωνία στο τραπέζι για να την υπογράψει.Έχοντας στο μεταξύ ξεφτιλίσει όλους αυτούς που πίστεψαν ότι δεν είναι ρουφιάνος και πιόνι του Βερολίνου και τον στήριξαν παρά τις απειλές, τις προφητείες της επικείμενης καταστροφής και τους εκβιασμούς των ΑΤΜ.
Κι ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής, φορώντας το τάχα μου συντετριμμένο ύφος της Όλγα Τρέμη, για να μας πει ότι υπήρχαν μόνο δύο επιλογές: Η κακή συμφωνία που διάλεξε και η καταστροφική επιλογή της ρήξης και της εξόδου από το ευρώ.
Μας είπε επίσης ότι:
– Θα υπογράψει την συμφωνία που θα δώσει το κατάλληλο σήμα στις αγορές και θα ανακουφίσει τα χρηματιστήρια της … Ευρώπης.
– Το πρόγραμμα που θα προτείνει ο Τσίπρας θα είναι 3 ετών και όχι εξάμηνο που ζητάγανε οι ανάλγητοι ξένοι! Είσαι η ελπίδα μας, πήδα, πήδα, πήδα μας!
– Θα πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα που δεν έχει ξαναδεί Ευρωπαϊκή χώρα για τα επόμενα 43 συναπτά έτη. Με κινεζικούς ρυθμούς ανάπτυξης! Για αυτό κι αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τον λαό σε Κινέζους. Ξεκινώντας από τους μισθούς, τα συνταξιοδοτικά και εργασιακά του δικαιώματα.
– Θα κάνει το χρέος βιώσιμο και μετά θα το αναδιαμορφώσει αποκτώντας την ουσιαστική δέσμευση των ξένων ότι θα εξετάσουν το ζήτημα αυτό στο μέλλον! Μετά θα περπατήσει στο νερό φορώντας αθλητικά παπούτσια ελβιέλα και θα αναστήσει τον μακαρίτη τον Λάζαρο που τον έχουν φάει ήδη τα σκουλήκια των μνημονίων.
– Θα φέρει επενδύσεις στην χώρα!!! The pink success story is coming, που θα έλεγε κι ο ανεκδιήγητος Τσακαλώτος.
– Μας είπε ακόμα ότι, ο λαός που ψήφισε το «ΟΧΙ» του είπε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία, ένα νέο αλλά προοδευτικό μνημόνιο. Ο Σαμαράς άκουγε την φωνή της Παναγίας, ο Τσίπρας ακούει κάποιον άλλομ παπάρα -δεν μας λέει ποιον- να τον καθοδηγεί για το πώς θα λέει μαλακίες και ξετσίπωτα ψέματα.
– Τους ξεφτιλίσαμε τους ξένους αποικιοκράτες και τους αναγκάσαμε να μας κρατήσουν πισθάγκωνα δεμένους στην ΕΕ.
– Γνωρίζουμε πως τα μέτρα είναι σκληρά κι ότι ο λαός θα υποφέρει, είπε ο «πρώτη φορά αριστερά» πρωθυπουργός. Γνωρίζουμε όμως ακόμα πως ο λαός μας αντέχει. Άλλωστε τι ζητάμε; Λίγη υπομονή μέχρι να ξεσηκωθεί η Ισπανία.
Κι αν δεν τα καταφέρει η Ισπανία, θα πάρει σειρά μετά η Γαλλία.
Άσε που κάποια στιγμή θα ξαναγίνουν εκλογές στην Γερμανία και τότε -ποιος ξέρει;– ίσως κερδίσει την πλειοψηφία το αριστερό De Linke· μακάρι να είχαμε εδώ κόμμα σαν το Die Linke αλλά δυστυχώς δεν έχουμε.
Υπομονή Ελλήνες -που θα έλεγε κι ο ανεκδιήγητος Τσακαλώτος-, μέχρι να λευτερωθεί ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.
Μέσα στα επόμενα 30 με 40 χρόνια, όλα τα προβλήματα του λαού θα έχουν λυθεί, κι αν δεν έχουν λυθεί, θα τα έχει ξεχάσει! Το θυμάστε, εεε; Γιατί ο Αλέξης νομίζει πως το έχετε ξεχάσει.
Συνέχισε λοιπόν να αγορεύει παριστάνοντας τον πικραμένο αλλά και αποφασισμένο μαζί ηγέτη μπροστά στην ιστορία. Στην ιστορία που είναι αμείλικτη. Ακολουθώντας στον λόγο του τα κοψίματα του Ανδρέα. Λέγοντας ακόμα και το mea culpa για όλα όσα λαθεμένα υποστήριζε παλαιότερα.
Μίλησε για την «εθνική ανεξαρτησία», την «δημοκρατία», την «δικαιοσύνη» και την «αξιοπρέπεια». Παραλίγο να του ξεφύγει και το «μαζί θα προχωρήσουμε».
Ο λόγος του όμως ψεύτικος και φτωχός. Πέρα από τις παύσεις και τους μορφασμούς, που παραπέμπουν σε επιμελημένη αντιγραφή της επικοινωνιακής εικόνας του Ανδρέα, καμία ουσία.
Εμφανής η απουσία πρότερης σκληρής δουλειάς στο πεδίο της σκέψης. Από την ομιλία και το λεξιλόγιο του Αλέξη, όμως, λείπουν εκείνα που μαθαίνει και συγκρατεί κάποιος από τα περασμένα -και διαβασμένα- βιβλία.
Νομίζω πως βρέθηκε στο πιο ψηλό σημείο του κύματος της ιστορίας και ήταν ανέτοιμος να διαχειριστεί την τύχη που του επιφύλαξε η μοίρα του.
Νόμισε πως είναι σπουδαίος και έξυπνος ακριβώς την στιγμή που αρχίζει η πτώση του.
Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά δεν θα αργήσει καθόλου.
Οι Ευρωπαίοι αύριο στις Βρυξέλλες του έχουν κλείσει το ίδιο δωμάτιο που είχαν φιλοξενήσει τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου. Θα τον καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα του δώσουν το ίδιο στυλό.
Από εδώ και μπρος, η μοίρα του θα τον επιστρέφει πάντα πίσω στην Ελλάδα να προσπαθεί να δικαιολογήσει συνεχώς τα αδικαιολόγητα.
Το είχα γράφει παλαιότερα ως υπερβολή αλλά τώρα πια το πιστεύω. Αν δεν πέσει τώρα και μείνει στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει μνημόνια, θα φύγει νύχτα από την ταράτσα του Μαξίμου με ελικόπτερο. Να με θυμηθείτε παρακαλώ.
Φιλιά πολλά από την Εσπερία
Ηλίας
Υ.Γ.1 Μάθαμε και κάτι καινούργιο στην συνεδρίαση της Βουλής. Η Μέρκελ ξέρει από ποδόσφαιρο. Όχι όμως και ο Τσακαλώτος· απίστευτος χιουμορίστας ο άτιμος.
Υ.Γ.2. Μια βδομάδα πριν αν κάποιος μου έλεγε ότι θα έγραφα ότι γράφω, ότι θα άκουγα ότι ακούω και ότι θα έβλεπα ότι βλέπω θα τον πέρναγα για ανώμαλο. Τέτοια ώρα μια βδομάδα πριν, έκλεινα το εισιτήριο on line και πλήρωνα 419 λίρες στην άθλια Easy Jet. Το προηγούμενο Σάββατο, οκτώ και είκοσι το βράδυ έφτανα στο ΕΛΒΕΝ εξαιρετικά αγχωμένος για το αποτέλεσμα του καθοριστικού για την χώρα μας δημοψηφίσματος. Την περασμένη Κυριακή περιμένοντας την βραδινή πτήση που είχε καθυστερήσει αρκετά, παρακολουθούσα τα αποτελέσματα και το απίστευτο 62% που συγκέντρωσε το «ΟΧΙ». Γύρω κι άλλοι συν-Έλληνες που είχαν έρθει για ψήφο, οι περισσότεροι από αυτούς συννεφιασμένοι. Εγώ χαρούμενος κι ενθουσιασμένος. Τώρα που τα θυμάμαι, μου φαίνεται σαν αιώνας. Χαμογελάω πικρά και σκέφτομαι πως αυτό που είχα γράψει κάποτε για την «πουτάνα την ζωή» δεν ισχύει μονάχα για τους άλλους. Ισχύει για όλους!
(Αγαπητέ Ηλία, θλίψη. Δεν θέλω να γράψω για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι πολύ εύκολος στόχος πια. Θα γράψω μόνο αυτό που έγραψα χτες το βράδυ στα social media: «Αλέξη Τσίπρα, η αλήθεια είναι πως, το βράδυ του δημοψηφίσματος, είδες το μπόι σου, σου φάνηκε ψηλό, και τρόμαξες». Κι όπως είχα γράψει πρόσφατα «Η Ιστορία είναι σαν γκόμενα.Αν η Ιστορία σε βρει λίγο, ψάχνει για άλλον». Ηλία, τελικά, όλη η κυβέρνηση ήταν ο Βαρουφάκης. Ήταν ο μόνος με άστρο. Έφυγε ο Βαρουφάκης, τελείωσε το πάρτι. Ηλία, το νέο Μνημόνιο πήρε 251 ΝΑΙ, ενώ στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής οι Έλληνες ψήφισαν 62% ΟΧΙ. Τι να σχολιάσεις; Το ΟΧΙ στην Ελλάδα σημαίνει πια ΝΑΙ. Το τρίτο Μνημόνιο πήρε 251 ψήφους -τα προηγούμενα ήταν σχεδόν 90 ψήφους κάτω- και τώρα θα παρακαλέσουν τους Γερμανούς να το δεχτούν και να μη ζητήσουν επιπλέον μέτρα. Μιλάμε για κατάντια, ταπείνωση και εξευτελισμό. Δεν υπάρχει λόγος να ψηφίζουμε πια στην Ελλάδα. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία στη «χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία». Να είσαι καλά, Ηλία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger