Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η ΑΕΚ ανάμεσα σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους

H πρώτη ελληνική ομάδα που έγινε και επίσημα πλήρες μέλος του European Football for Development Network είναι από τις 15 Ιουλίου η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Το εισιτήριο της για να επιστρέψει η ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα δεν το έχει κερδίσει. Όμως όλες οι κινήσεις που γίνονται, είναι προς την κατεύθυνση να κερδίσει και πάλι η ομάδα μια θέση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.
ADVERTISEMENT
Καταρχήν μέσω την σπουδαίων φιλικών που ήδη έχει κλείσει (Ρόμα πέρυσι, φέτος Σεβίλλη, Ιντερ) και κατά δεύτερον μέσο εταιρικών κινήσεων. Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα, που μαζί με συλλόγους όπως είναι η Γιουναιτεντ, η Τότεναμ η Μπενφίκα, η Βόλσμπουργκ και ακόμα 20, συμμετέχει στο European Football for Development Network
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ εξηγεί περί τίνος πρόκειται:

"H πρώτη ελληνική ομάδα που έγινε και επίσημα πλήρες μέλος του European Football for Development Network είναι από τις 15 Ιουλίου η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο μετέχουν ήδη 24 ευρωπαϊκές επαγγελματικές ομάδες από 14 χώρες με κύριο αντικείμενο την προώθηση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και την εκμετάλλευση της δύναμης του ποδοσφαίρου μέσα από τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες για την ανάδειξη της κοινωνικής αποστολής του ποδοσφαίρου.
Το δίκτυο υποστηρίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες, επικοινωνιακή ανάπτυξη, υποστήριξη των ομάδων υποδομής και των Ακαδημιών και εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το ποδόσφαιρο.
Στο European Football for Development Network μετέχουν μέχρι σήμερα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Φέγενορντ, η Μπενφίκα, η PSV Αϊντχόφεν, η Λεβερκούζεν, η Βέρντερ, η Βόλφσμπουργκ, η κυπριακή Ανόρθωση, η Ρόζενμποργκ, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger