Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Προσωρινή αναστολή επίσχεσης εργασίας από γιατρούς Κ.Υ. της Μαγνησίας


Σε προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας που είχαν ξεκινήσει πριν την έναρξη της περιόδου capital control, προχωρούν γιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και παραμένουν από την αρχή του χρόνου απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
«Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία μετά από την αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, αποφάσισαν κάποιοι συνάδελφοι να αναστείλουν την επίσχεση ενώ κάποιοι άλλοι, όπως στο Κ.Υ. Αλμυρού που ήταν έτοιμοι για επίσχεση, δεν προχωρούν την τρέχουσα περίοδο σε αυτό το μέσο πίεσης προς το Υπουργείο», αναφέρει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας.
Στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, οι οποίοι από την αρχή του έτους μεταφέρθηκαν στη διοικητική ευθύνη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του πρώτου εξαμήνου του 2015 σε αντίθεση με συναδέλφους τους στο Νοσοκομείο Βόλου στο οποίο έχει καταβληθεί το πρώτο τρίμηνο των εφημεριών.
«Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται. Οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι και τους αποστερείται ένα σημαντικό τμήμα του μηνιαίου εισοδήματός τους, ενώ καλούνται να υλοποιούν νέες εφημερίες, χωρίς πάλι να τις πληρώνονται με συνέπεια οι οφειλές να αυξάνονται. Να οδηγείται δηλαδή στην οικονομική εξαθλίωση, το ιατρικό προσωπικό που σηκώνει το βάρος και στηρίζει αυτή την δύσκολη περίοδο το σύστημα.
Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία, να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Οι γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν μπορούμε να ζούμε με υποσχέσεις και θα παραμείνουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα», τονίζει ο κ. Χαυτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger