Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΝΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ

Μέσα στον γενικό ΧΑΜΟ που γίνεται με το δημοψήφισμα, στις «κινητοποιήσεις» υποστήριξης και απόρριψης, στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, αδιαφορίας, καφρίλας, και άντε μη χρησιμοποιήσω και ένα σωρό άλλους χαρακτηρισμούς με πάρα πολλούς αποδέκτες, ΟΛΑ τα υπόλοιπα, τα….. «άλλα» τα λιγότερο (για πολλούς) «σοβαρά», περνούν απαρατήρητα από τον περισσότερο κόσμο, όχι όμως και από εκείνους που ζουν ένα ΜΟΝΙΜΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ.
Μιλώ για τους διάφορους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες, μιλώ γενικότερα για ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν την ΑΤΥΧΙΑ να χρειάζονται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Αδέλφια, όταν σταματήσει ο θόρυβος από όλα αυτά των τελευταίων ημερών, η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην υγεία θα επιστρέψει (όχι ότι έφυγε και καθόλου), και θα είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θα τραβούν τα μαλλιά τους μόλις έρθουν μούρη με μούρη με τα ΧΑΛΙΑ, τα οποία δεν είναι τωρινά, αλλά καμιά σαρανταριά χρόνων. Μη ξεχνάμε, πως ειδικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, την υγεία την πήρε και την σήκωσε και αυτό γιατί οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με αυτή, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν πώς να τα «ΑΡΠΑΞΟΥΝ», πώς να γεμίσουν όλο και περισσότερο τις τσέπες τους, καταχρεώνοντας ΟΛΑ τα «ασφαλιστικά» ταμεία με πολλά και διάφορα βρώμικα παιχνίδια, στα οποία φυσικά είχαν «κρυφή» συμμετοχή και οι διάφορες φαρμακοβιομηχανίες, οι αντιπρόσωποι τους, βρώμικοι πολιτικοί, γιατροί, και διάφοροι παρατρεχάμενοι.

Και οι…. «ασφαλισμένοι», πλήρωναν τις εισφορές τους ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ πως όταν χρειαστεί, θα χουν περίθαλψη, θα έχουν….. ΘΑ!
Και χρόνο με το χρόνο τα ΚΟΡΑΚΙΑ έτρωγαν τα χρήματα του κοσμάκη, υπερχρέωναν τα ταμεία με υπερτιμολογήσεις, όπου έβρισκαν χρήμα, έβρισκαν και χίλια δυο τεχνάσματα για να ΦΑΝΕ αυτοί και τα φιλαράκια τους, και ΣΗΜΕΡΑ;
Το να μιλάμε για ΥΓΕΙΑ στη χώρα μας, είναι το πιο ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, γιατί αυτό που λέγεται υγεία, στη χώρα μας μεταφράζεται σε ΘΑΝΑΤΟ….
Αλήθεια, έτυχε να βρεθεί κάποιος από εσάς φίλοι μου στην εφημερία κάποιου νοσοκομείου; Έτυχε να δείτε τα ΧΑΛΙΑ που επικρατούν εκεί; Για να μη ξεχνιόμαστε, ΤΙ είχαμε τα τελευταία χρόνια; ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, κλείσιμο μονάδων, μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, δηλαδή τι όλων, αυτών που έμειναν, και άλλα θλιβερά. Και οι γιατροί να προσπαθούν να κάνουν καλά τον κοσμάκη με το ΤΙΠΟΤΑ, σε πολλά νοσοκομεία να μην μπορούν να δώσουν ούτε τις πρώτες βοήθειες… Φώναζαν οι γιατροί, πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, τα φώναζαν, τα έλεγαν και τα λένε, αλλά οι «υπουργοί» οι ξερόλες δεν έδιναν σημασία,. Πέθανε κόσμος, δολοφονήθηκε ουσιαστικά, αλλά εκείνοι νοιώθουν ακόμα περήφανοι για το έργο τους……
Να μια «φρέσκια» είδηση ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ…
«Ανεπιθύμητες οι συνταγές ΕΟΠΥΥ στα Φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να επωμιστούν την κάλυψη της δαπάνης της συμμετοχής των ασθενών, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, την ώρα που αισθητή κάνουν την παρουσία τους αναφορές και καταγγελίες για φαρμακεία, όπου δεν εκτελούνται συνταγές του ΕΟΠΥΥ.
Επώνυμες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν πως υπάρχουν, Φαρμακοποιοί που δεν δέχονται τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ ή δεν τις εκτελούν στο σύνολο τους, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειαστεί πληρώσουν απο την τσέπη τους το κόστος της θεραπείας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) φέρεται να δήλωσε πως ο κλάδος εξετάζει να αναστείλει την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα. Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓ Δημόσιας Υγείας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:
«Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του ΠΦΣ απειλεί με διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα!!!! Δηλαδή διακοπή παροχής φαρμάκων χωρίς να πληρώνει απο την τσέπη του ο ασθενής τη στιγμή που η χώρα και ο λαός δίνουν τη μάχη της αξιοπρεπούς επιβίωσης με το ΟΧΙ της κυβέρνησης στους δανειστές. Ενα ΟΧΙ που ανάμεσα στα άλλα αρνείται και την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα φαρμακεία και τα φάρμακα. Είναι δυνατόν;;».
Πάντως, την αντίδραση του κλάδου των Φαρμακοποιών προκάλεσαν δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, με τις οποίες τους καλούσε να αναλάβουν να καλύψουν τη δαπάνη της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Υπενθυμίζουν, δε, στον Υπουργό Υγείας ότι αν επιθυμεί να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, αίροντας τη συμμετοχή, μπορεί να νομοθετήσει σχετικά.
«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές», απάντησε με νόημα ο Κ. Λουράντος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, «τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη,  την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα».
Σημειώνει, δε, ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ έρχονται ως προκαταβολή μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, οι οποίες πλέον «αποτελούν χαρτιά και όχι μετρητά». «Οφείλουμε να προστατεύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα, τους ασφαλισμένους και την αξιοπρέπειά μας», σημείωσε ο κ. Λουράντος.
Από τη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Θεοδοσιάδης πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ υπενθυμίζει πως «οι φαρμακοποιοί δεν περίμεναν την σύσταση του Υπουργού Υγείας για επίδειξη ανθρωπιάς. Οι φαρμακοποιοί την ανθρωπιά τους την παρέχουν καθημερινά και σε μόνιμη βάση όλα τα χρόνια και όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες και αυτό είναι κάτι που οι ασφαλισμένοι το γνωρίζουν πολύ καλά».
Και συνεχίζει: «Ο κ. Κουρουμπλής λοιπόν ας μη βιάζεται να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Εάν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους που η κυβέρνησή του έστειλε στις ουρές των Τραπεζών, ας νομοθετήσει όλα τα φάρμακα να χορηγούνται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου».
Ο ΦΣΘ κλείνει την ανακοίνωση τους με μια αιχμή προς τον Υπουργό Υγείας υπενθυμίζοντας του πως, αν θέλει «μπορεί, για λόγους ταχύτητας, να το κάνει και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».
Η αντίδραση του Υπουργού Υγείας
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως η προτροπή του ήταν σε πολύ διαφορετικό πλαίσιο. «Αυτό που συνέστησα είναι όσοι φαρμακοποιοί έχουν τη δυνατότητα να μη λαμβάνουν τη συμμετοχή από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».
 ΦΥΚ
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρεται να υπαινίχθηκε ενδεχόμενη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και πάλι από ιδιωτικά φαρμακεία.
Απαντώντας ο Κ. Λουράντος ανέφερε πως «οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδεχόντουσαν μια τέτοια πρόταση με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και η δυνατότητα να εξοφλούν τις εταιρίες όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».»
ΠΗΓΗ: virus.com
ΑΥΤΑ «ΚΥΡΙΟΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΝ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΠΕΘΑΝΕΙ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΔΕ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ….. Άκουσα χτες σε ένα ραδιόφωνο της πόλης έναν ακροατή να λέει πως «θα φορτώσει το φορτηγό του με δυναμίτη και θα πάει να το ρίξει στη βουλή»…. Να ήξερε ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάνουν τις ίδιες σκέψεις! Να εξαφανιστεί ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΦΑΡΑ, να γλυτώσουμε από αυτούς, και να παραδειγματιστούν οι «επόμενοι» για το τι τους περιμένει αν δεν είναι σωστοί…. Ακραίες απόψεις, που φωτογραφίζουν την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ στην οποία μας έφεραν . Με κάθε τρόπο μας αποπροσανατολίζουν, μας κοροϊδεύουν, μας διχάζουν, και εδώ κολαει το «ΒΟΗΘΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΗ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ»…..
ΑΥΤΟΙ, δε θα πάθουν τίποτα… Και ξέρετε το πιο εξοργιστικό; ΟΛΟΙ, ξέρουν για ΟΛΑ όσα έχουν γίνει, ξέρουν τους ΕΝΟΧΟΥΣ, τους ΚΛΕΦΤΕΣ, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δε φροντίζει οι κλέφτες να τιμωρηθούν, αντίθετα, τους αφήνουν όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά να πίνουν και εις υγεία των κορόιδων με τα λεφτά που έκλεψαν.
Θα έρθει η ώρα ΟΛΩΝ όμως. Το ποτήρι ξεχείλισε.
Τότε να δω τι θα κάνουν και που θα τρέξουν να κρυφτούν…


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger