Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Μπρουσκέτες

Μπρουσκέτες - Media

Μπορεί η μπρουσκέτα να ξεκίνησε ως το φαγητό των φτωχών αγροτών στην Ιταλία, στην εποχή μας όμως, πρόκειται για έναν λαχταριστό μεζέ που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα για όλες τις ώρες.
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες 1 εκατοστού
2 ντομάτες  μεγάλες  κομμένες σε λεπτές φέτες
350 γρ. γκούντα τριμμένο
12 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες

Στις φέτες του ψωμιού ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180oC για 4  λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο το ψιλοκομμένο ζαμπόν να ροδίσει, το τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σε κάθε φέτα ψωμιού τοποθετούμε εναλλάξ μια φέτα ντομάτα,ζαμπόν , και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Βάζουμε τις μπρουσκέτες στον ήδη ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αν μας αρέσει από πάνω πασπαλίζουμε με λγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button