Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

αναφορά της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Δασονομείου Σκιάθου.




Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε την υπ' αριθμόν 481 αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, του υποστελεχωμένου Δασονομείου Σκιάθου».

Στην αναφορά επισυνάπτεται το από 5 Φεβρουαρίου του 2015 υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Η Σκιάθος'' με το οποίο αιτείται την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Δασονομείου Σκιάθου, καθώς σήμερα η δύναμη του περιορίζεται μόνο σε έναν δασοφύλακα.

Η υποστελέχωση του Δασονομείου προκαλεί φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, εκχερσώσεις, καταπατήσεις και έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την σταδιακή υποβάθμιση των δασών της περιοχής, τα οποία, όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα του Συλλόγου, έχουν χαρακτηρισθεί ως Αισθητικά Δάση. Στο Αισθητικό Δάσος ανηκει η χαρακτηρισμένη ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (κωδικός ΑΤ 5080113), και προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 (SCI) με κωδικό GR 1430003 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή».

Τέλος ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώσει για τις ενέργειές του με βάση και το υπόμνημα του Συλλόγου που παραδόθηκε.

Το Γραφείο Τύπου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

-       Για τον κ. Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, του υποστελεχωμένου Δασονομείου Σκιάθου»

Η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου καταθέτει αναφορά το από 5 Φεβρουαρίου του 2015 υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Η Σκιάθος'' με το οποίο αιτείται την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Δασονομείου Σκιάθου, καθώς σήμερα η δύναμη του περιορίζεται μόνο σε έναν δασοφύλακα.

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι να παρατηρούνται φαινόμενα παράνομης δραστηριότητας όπως παράνομης υλοτομίας, εκχερσώσεις και καταπατήσεις κ.α. τα οποία καταστρέφουν τα δάση


Όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα του Συλλόγου, από το 1977 με το Προεδρικό Διάταγμα 13-6-1977(Φ.Ε.Κ.248 1977) τα Δάση της Σκιάθου έχουν χαρακτηρισθεί ως Αισθητικά Δάση. Στο Αισθητικό Δάσος ανηκει η χαρακτηρισμένη ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (κωδικός ΑΤ 5080113), και προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 (SCI) με κωδικό GR 1430003 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή».


Επισυνάπτεται το υπόμνημα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα, 7 Απριλίου 2015



Η καταθέτουσα Βουλευτής



Αικατερίνη Παπανάτσιου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger