Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΒΟΛΟΣ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΕ


Από την ΠΑΣΕΒΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την περίθαλψη    
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο προγραμματίζουν, Τρίτη, στις 8 π.μ. οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας. Οι επαγγελματίες της ΠΑΣΕΒΕ υποστηρίζουν ότι οι 100 δόσεις για την πληρωμή των χρεών στον ΟΑΕΕ θα μείνουν μακρινό όνειρο για χιλιάδες επαγγελματίες που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ούτε στα τρέχοντα υψηλά ασφάλιστρα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν ενόψει της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνει κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με τον νόμο αυτό και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Επίσης κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων, κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ και αύξηση κρατικής χρηματοδότησης.
Οι επαγγελματίες εξάλλου απαιτούν να μην γίνει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους καθώς και μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
«Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης -επισημαίνεται σε ανακοίνωση ενόψει της σημερινής κινητοποίησης- δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας. Για το μίγμα και την δοσολογία των νέων μέτρων γίνεται ο καβγάς, όχι για να δούμε άσπρη μέρα. Δε χωράνε στο ίδιο τραπέζι η ανταγωνιστικότητα και τα τεράστια κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, με τις δικές μας ανάγκες.
Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο. Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ, ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση, με την πολιτική που μας αφανίζει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger