Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Σκιάθο

Παίρνει «σάρκα και οστά» το αίτημα που διατυπώνουν οι επαγγελματίες των νησιών
Σε εξελικτική φάση βρίσκεται το αίτημα δημιουργίας παραρτήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Σκιάθο, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, έως την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, για τη διευκόλυνση δεκάδων επαγγελματιών.
Το αίτημα για τη δημιουργία παραρτήματος του Επιμελητηρίου στη Σκιάθο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις των νησιών, μεταφέρθηκε αρχικά στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Νίκο Μαυροφώτη, ο οποίος παρευρέθηκε στο 1ο Open Tourism Σποράδων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σκιάθο. Το ίδιο αίτημα τέθηκε στη συνέχεια υπ’ όψη της Διοικητικής Επιτροπής.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, υπογραμμίζει ότι «αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ θετικά το συγκεκριμένο αίτημα, προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση στο φορέα οι επαγγελματίες των νησιών, κατ’ αντιστοιχία με όσους δραστηριοποιούνται στη χερσαία Μαγνησία». Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας στον οποίο θα διατυπώνονται άμεσα τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες των νησιών και παράλληλα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Επιμελητηρίου, προς όφελος των μελών του, τόσο στη χερσαία, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς στη Σκιάθο, ως παράρτημα του Επιμελητηρίου Βόλου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και των τριών νησιών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν επιτόπου τις υποθέσεις τους, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις στο Βόλο, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη» επισημαίνει ο κ. Μπασδάνης.
Στο μεταξύ, έχει αναπτυχθεί πολύ καλή επαφή με την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, για την υλοποίηση δράσεων συνεργασίας, οι οποίες βρίσκονται υπό συζήτηση και ως εκ τούτου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.
«Εχουμε πραγματοποιήσει αρχικές συζητήσεις και θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για να επιτευχθεί το ζητούμενο και πολλές ακόμη πρωτοβουλίες, που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την περιοχή» όπως τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Επαγγελματίες των νησιών θεωρούν ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μετάβασης στο Βόλο, των μελών του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στα νησιά, για διάφορα τρέχοντα και μη, ζητήματα.
«Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν τους φακέλους τους στο Επιμελητήριο, για να γίνει μια αρχική επεξεργασία των στοιχείων, ούτως ώστε να απεγκλωβίζονται από ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν θα υποχρεούνται ανά πάσα στιγμή να έρχονται στο Βόλο, αλλά θα διεκπεραιώνουν τοπικά τις υποθέσεις τους» καταλήγει ο κ. Μπασδάνης.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger