Τρίτη 5 Μαΐου 2015

7 Μάη όλοι/ες στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Παραδειγματικές καταδίκες των τραμπούκων–δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Προσυγκέντρωση – Διαδήλωση: Πέμπτη 7/5, 8:00 πμ,

Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής)


Στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενοι συνολικά 69 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων βουλευτές, ηγετικά στελέχη και μέλη της, υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και άλλων μεταναστών, την απόπειρα δολοφονίας των αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και σειρά άλλων επιθέσεων. Οι χρυσαυγίτες κατηγορούνται για κακουργήματα όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, σοβαρές σωματικές βλάβες, οπλοκατοχή, εμπρησμοί, φθορά ξένης περιουσίας κ.α. Βασική κατηγορία, εκτός από τις ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, είναι η σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση (για τα ηγετικά μέλη) σε εγκληματική οργάνωση.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, μετανάστες ξέρουμε πολύ καλά τι είναι η ΧΑ: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία. Αυτοί οι θρασύδειλοι μαχαιροβγάλτες δρούσαν με τις πλάτες τμημάτων του κρατικού μηχανισμού, παραμένοντας συνήθως ατιμώρητοι. Πολλά στοιχεία για την δράση της ΧΑ, αν και συντριπτικά, έμεναν για χρόνια στα συρτάρια της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών. Ενώ η πρόσφατη αποφυλάκιση τριών ηγετικών στελεχών της ΧΑ δεν μπορεί να χρεωθεί στην «υποστελέχωση» των δικαστικών υπηρεσιών (όπως ανερυθρίαστα δήλωσε ο υπ. δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος). Δεκάδες απεργίες τα αστικά δικαστήρια τις κηρύσσουν παράνομες ταχύτατα, μέσα σε λίγες ώρες! Ο αναρχικός Σακκάς έμεινε προφυλακισμένος πάνω από 2,5 χρόνια, επειδή κρίθηκε «επικίνδυνος»(!), ενώ οι φασίστες αποφυλακίστηκαν μόλις συμπληρώθηκε το 18μηνο. Δημοσιογράφοι, αγωνιστές και στελέχη της Αριστεράς σέρνονται σε δίκες με το σιγοντάρισμα του δικαστικού σώματος, με ανήκουστα γελοίες μηνύσεις χρυσαυγιτών!
Πρόκειται για σκόπιμη κωλυσιεργία των κρατικών μηχανισμών, που σημαντικά τμήματά τους –ειδικά της αστυνομίας και των δικαστών– «συγγενεύουν» με τους φασίστες, είναι «φωλιά» τους, τους προστατεύουν. Γιατί ξέρουν ότι είναι εφεδρεία και μαντρόσκυλα του μνημονιακού καθεστώτος και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, στήριγμα τους εντός και εκτός συνόρων, μια εφεδρεία και συμπληρωματική δύναμη του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης για την καταστολή και τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος. Χωρίς την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ίσως δεν φτάναμε ούτε στην τωρινή δίκη. Αυτοί είναι οι κρατικοί θεσμοί, η ξεφτισμένη αστική δημοκρατία, απ’ όπου μας καλούν να περιμένουμε το… ξερίζωμα του φασισμού.
Και σ’ αυτή τη δίκη, κράτος και αστικό καθεστώς επιχειρούν να «χαϊδέψουν» τη ΧΑ:
α) Τη χαρακτηρίζουν σωστά «εγκληματική οργάνωση», αλλά δεν τη συνδέουν με τη φασιστική ιδεολογία και υποβαθμίζουν το πολιτικό κίνητρο.
β) Το πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών λέει ότι η ΧΑ «πιθανά ξεκίνησε να δρα περί το 2008», ενώ οι επιθέσεις της (πιο χαρακτηριστική η παρολίγον δολοφονία του Δ. Κουσουρή το 1998) έχουν ξεκινήσει από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90. Έτσι παραγράφονται εγκλήματα περίπου μιας 20ετίας!
γ) Η ατομική ευθύνη των χρυσαυγιτών σχεδόν απαλείφεται, με κίνδυνο ν’ αθωωθούν ή να θεωρηθούν ένοχοι μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
δ) Σειρά επιθέσεων της ΧΑ δεν διώκονται (π.χ. θέατρο «Χυτήριο»).
Το κατηγορητήριο και οι διώξεις της ΧΑ δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι αντιμετωπίζουν οι αγωνιστές και οι οργανώσεις του εργατικού κινήματος, οι μετανάστες στο αίσχος των στρατοπέδων–κολαστηρίων. Μια κατάσταση που δημιούργησαν οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι… οι Μπαλτάκοι, με την τρομοϋστερία, με τους τρομονόμους και κουκουλονόμους, με τις κραυγές για την εξόντωση κρατούμενων σε φυλακές–τάφους τύπου Δομοκού. Με το ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και ο πυρήνας του παραμένει ουσιαστικά ανέγγιχτος.

Ο φασισμός δεν σβήνει με λόγια στη Βουλή και «συνταγματικά τόξα»

Η δολοφονία του Π. Φύσσα, το αντιφασιστικό, νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα υποχρέωσαν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου να διώξει τη ΧΑ, ενώ ατόνησε η δράση των ταγμάτων εφόδου της – όμωςο φασιστικός κίνδυνος παραμένει. Η κρίση, η σήψη και αποσύνθεση των αστικών κομμάτων, οι αγαστές σχέσεις των φασιστών με κομμάτια του κρατικού μηχανισμού (χρειάστηκε να «απαλλαγούμε» από 7 ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να προχωρήσουν οι διώξεις της ΧΑ!), η φασίζουσα νεοφιλελεύθερη πολιτική και ο φασισμός των Μνημονίων από ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ευρωπαϊκή Ένωση–ΔΝΤ, ο χυδαίος αμοραλισμός και το διαρκές υβρεολόγιο ενάντια στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα και κάθε αξία του κ.α. – όλα αυτά που έθρεψαν τους χρυσαυγίτες παραμένουν.
Παραμένουν τα αφεντικά–δουλέμποροι, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, που θέλουν μετανάστες και ντόπιους να δουλεύουν απλήρωτοι και ταπεινωμένοι, στο Πέραμα, στη Μανωλάδα, στον Ερύμανθο Αχαΐας, στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα.
Παραμένουν οι κραυγές ρατσιστικής υστερίας και μίσους ενάντια στους μετανάστες από τα ΜΜΕεξαπάτησης και τον συρφετό τους. Για να σπείρουν τη διχόνοια και τον φόβο μέσα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους φτωχούς! Ενώ η ΧΑ επιχειρεί να ξαναβγεί στους δρόμους, όπως με τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στον γιατρό και μουσικό Δημήτρη Μακρέα (συμμετέχει στο στέκι μεταναστών στα Χανιά), σε μετανάστες σε Ομόνοια, Νίκαια, Ν. Ιωνία κ.α.
Ο φασισμός δεν νικιέται νομικά, από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε την «αυτοδιάλυση των πυρήνων της ΧΑ»(!), όπως ζητά ο υφυπουργός Γ. Πανούσης. Αλίμονο αν πιστεύαμε τέτοια παραμύθια!
Πρέπει να κινητοποιηθούμε, σε όλη τη διάρκεια της δίκης, απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη και φυλάκιση των χρυσαυγιτών. Αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό. Οι φασίστες πρέπει να τσακίζονται μαζί με τα Μνημόνια και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Χρειάζεται ένα ταξικό εργατικό μέτωπο, που θα αποκρούει και θα αντιμετωπίζει πολιτικά και πρακτικά τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές, που θα υπερασπίζεται και θα επιβάλλει στην πράξη, στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Που δεν θα ξεχνάει ότι ο κύριος εχθρός, ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι τα ανθρωπάρια της ΧΑ, αλλά οι αιτίες που τα γεννούν, η κρίση του καπιταλισμού, το καθεστώς του μνημονιακού φασισμού, των ντόπιων καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών, της «φυλακής των λαών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ζουρλομανδύα του Ευρώ. Αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν ακυρώνοντας και πισωγυρίζοντας τη λαϊκή νίκη της 25ης Γενάρη, για να επαναφέρουν, ακόμα πιο μαύρη, τη μπότα των Μνημονίων και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Να τσακίσουμε το φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες. Οι δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά, να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών με ταξικό εργατικό μέτωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger