Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Greek Salad from Family Tavern With Traditional Greek Kitchen spitalia skopelos


 Υλικά:
  • 2 ντομάτες μεγάλες σφιχτές κομμένες στα 8 η κάθε μια
  • 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες (αν είναι τρυφερό μη βγάζετε την φλούδα)
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε ροδέλες
  • 10 ελιές Καλαμών κατά προτίμηση χωρίς το κουκούτσι
  • ½ βαζάκι κάπαρη
  • 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • ανάλογο ελαιόλαδο (μην την κολυμπήσετε)
  • αλάτι
  • ρίγανη


Σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι, βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες για 5ʼ για να φύγει η καούρα.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά, την κάπαρη, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι. Τα ανακατώνουμε όλα αυτά μαζί και στολίζουμε την σαλατιέρα με το τυρί, τις ελιές και την ρίγανη.

Συμβουλή:

Βουτήξτε στο ζουμί της σαλάτας ένα κομματάκι ψωμί, οι παππούδες θα νοσταλγήσουν γεύσεις από το παρελθόν, οι νεότεροι θα γευτούν την παράδοση.

Για εντονότερη γεύση χρησιμοποιήστε αγουρέλαιο, φέτα τελεμέ ή πιπεράτη.

Για περισσότερα χρώματα βάλτε πιπεριές χρωματιστές.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button