Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ

 Πάει και το Πάσχα, και εμπρός και πάλι ΟΛΟΙ στο μαγκανοπήγαδο της καθημερινότητας, της τόσο αβέβαιης για τον κόσμο, που περιμένει να γίνουν πολλά, αλλά και τίποτα!
Οι άγιες μέρες που πέρασαν, έφεραν μια προσωρινή «ηρεμία» στην ειδησεογραφία, στην «επικαιρότητα» εκείνη με την οποία ΔΕΝ ασχολούνται τα υποτιθέμενα ΜΜΕ, ηρεμία που από εδώ και μπρος, πάει περίπατο.
Το θέμα μας έχει να κάνει και πάλι με την ΥΓΕΙΑ, με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ, τα ΚΕΠΑ, και γενικότερα, με το ΣΦΑΓΕΙΟ των ασθενών με οποιονδήποτε τρόπο. Πολλοί έλεγαν πως επειδή είναι «νέα» η κυβέρνηση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, μόνο που δόθηκαν δείγματα το ίδιο ΑΡΝΗΤΙΚΑ με την προηγούμενη, τις προηγούμενες, και έτσι έχουμε τα Ίδια Παντελάκη μου (που λέει και η παροιμία).
Διαβάστε Συνέλληνες την καταγγελία της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ), και θαυμάστε πρώτα απ’ όλα την ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, και μετά το ΘΡΑΣΟΣ και την ΚΟΡΟΙΔΙΑ που συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όπως δείχνουν τα πράγματα.
«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ του ΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση στις καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το ρόλο κάποιων διευθυντών του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΣΕΑΑΝ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από καταγγελίες και κινητοποιήσεις στα κεντρικά του ΙΚΑ, στα ΚΕΠΑ, αλλά και στο ΙΚΑ Πανόρμου ενάντια σε αποφάσεις-σφαγεία σε βάρος αναπήρων και χρονίως πασχόντων.
Στα μέσα του Μάρτη απευθύναμε ανοιχτό γράμμα στο διοικητή του ΙΚΑ με κοινοποίηση στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, δίνοντας μια σειρά από συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνέπειες που έχουν οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.
Ο διοικητής του ΙΚΑ και ο υπουργός Εργασίας ούτε ζήτησαν διευκρινίσεις για τα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ, αλλά ούτε ο κύριος υπουργός όρισε συνάντηση, ως όφειλε, ενώ είχε ζητηθεί επανειλημμένα από τη ΣΕΑΑΝ.
Άλλωστε στις 2 του Απρίλη στις 4 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου διατυπώθηκε ξανά το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Κ. Νεφελούδη και Κ. Κουτσούρη, με τους οποίους συναντήθηκε αντιπροσωπεία.
Πριν λίγες μέρες από δημοσιογράφους πληροφορηθήκαμε την απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ στο ανοιχτό γράμμα της ΣΕΑΑΝ. Έφτασε στο σημείο ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, να αμφισβητήσει την ύπαρξη του προσώπου που του κόπηκε η σύνταξη ύστερα από ένσταση του διευθυντή του ΙΚΑ Πάνορμου, Στεργίου.
Κι επειδή ο διοικητής του ΙΚΑ αμφισβητεί την ύπαρξη του εν λόγω προσώπου, τα πλήρη στοιχεία του παρατίθενται παρακάτω: Αλεξάνδρα - ………… του ….. και της …….. με ΑΜΚΑ ………… και ΑΜ ΙΚΑ ……… με αριθμό Β’ ΥΕ …….με ΠΑ 55% με ημερομηνία έκδοσης τις 17/12/2014.
Η συνάδελφος είναι 53 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, όπως και χιλιάδες συνάδελφοί μας, χωρίς εισόδημα και χωρίς ασφάλιση. Τώρα που γνωρίζουν τα στοιχεία ο κύριος διοικητής και ο υπουργός θα δώσουν τη σύνταξη του τρομακτικού ύψους των 340 ευρώ για να μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς η συναδέλφισσα;
Τώρα βέβαια, αν οι Άγιοι των ΚΕΠΑ καταφέρουν να τη γιατρέψουν από τη ΣΚΠ, ας της κόψουν τη σύνταξη για να τη δώσουν στους "χορηγούς", όπως μάλλον θα βαφτίσουν τους δανειστές για να σωθεί η πατρίδα!
Ο κύριος διοικητής, με την κάλυψη του υπουργού του, απαντά στο γράμμα του για ένα ζήτημα που δεν το είχε θέσει η ΣΕΑΑΝ, για το πόσο γρήγορα, δηλαδή, λειτουργούν τα ΚΕΠΑ.
Εμείς στο γράμμα μας θέταμε ανοιχτά, όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, ότι στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή και όχι ότι το σφαγείο λειτουργεί αργά. Μάλιστα, δώσαμε το στοιχείο ότι οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από 210.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα έφτασαν στις 160.000 (στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύστημα ΗΛΙΟΣ) όταν στη χώρα μας οι ανάπηροι φτάνουν το 1.000.000 και οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 500.000! Αυτοί πώς θα ζήσουν; Πώς θα κάνουν Πάσχα; Πώς θα πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα και θεραπείες αφού ένα μεγάλο πόσο καλούνται να το πληρώσουν από την τσέπη τους;
Εδώ θα μας πουν το ανήκουστο που είπε ο υπουργός Υγείας, ότι δηλαδή οι χρονίως πάσχοντες και οι ανάπηροι δεν πληρώνουν φράγκο για τα φάρμακα και τις θεραπείες! Θα σηκωθούν και οι πέτρες!
Συνάδελφοι, με τη βαρβαρότητα δεν συνδιαλέγεσαι, θα σε συντρίψει! Μόνο την τσακίζεις, μόνο την ανατρέπεις!
Οργάνωση - Αγώνας - Συνέχεια μαζί με τους ανθρώπους της βιοπάλης ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, ενάντια στα σχέδια που εξελίσσονται για μαζικές περικοπές στα επιδόματα των ΑΜΕΑ, στις συντάξεις αναπηρίας, ενάντια στις περικοπές και τις πληρωμές για φάρμακα και θεραπείες.
Για δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,
E-mail: eskamea@otenet.gr»
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, η ΚΟΡΟΙΔΙΑ και η ΤΥΡΑΝΝΙΑ των χρόνια πασχόντων και αναπήρων, συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, και δεν είναι μόνο αυτή η καταγγελία που το αποδεικνύει.
Οι «αρμόδιοι» παίζουν τα φονικά παιχνίδια τους σε βάρος εκείνων που η ΚΑΤΑΡΑ τους έχει με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες. Μην ακούσω κανένα «ευαίσθητο» πολιτικάντη να κάνει «ερωτήσεις» και δηλώσεις, γιατί μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Είμαστε η χώρα που οι πολιτικοί της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ παράταξης εκδηλώνουν το ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τους μένος απέναντι στους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Θα έχουμε συνέχεια με καταγγελίες, και περιμένουμε ΧΘΕΣ να δούμε κινήσεις ΟΥΣΙΑΣ από την κυβέρνηση.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger