Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Σκόπελος όλα για τα λεφτά σιγά μην νοιάζονται για τους ψαράδες οι Ξενοδόχοι


ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Το γεγονός ότι χρειαζόμαστε υποδομές για τον τουρισμό, τα οποία τα οποία μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατορθώνει να τα χρηματοδοτεί, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, αναφορικά με τα καταδυτικά πάρκα.
Οι ξενοδόχοι ξεκαθαρίσουν ότι «έχουν παιδιά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε θέματα περιβάλλοντος και να βάζουν τη μια επαγγελματική τάξη απέναντι στην άλλη, ειδικά όταν και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις ζουν άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό».

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι «παρακολουθούμε με «ανοιχτά τα μάτια» τον τελευταίο καιρό τις προσπάθειες κάποιων συλλόγων να σταματήσουν για άλλη μια φορά ένα έργο τεράστιας τουριστικής ανάπτυξης. Αυτή τη φορά μετά τα βαρύγδουπα συνθήματα «τα καταδυτικά πάρκα ξεχάστε τα» μέσα στα πολλά άλλα περί καταστροφολογίας, περί εξόντωσης επαγγελματιών κλπ. τα οποία δεν συνοδεύονται από καμία μελέτη που να τα τεκμηριώνει, αναφέρονται και στους ξενοδόχους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «έχουν άγνοια, αλλά μετά αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που θα έχει στην περιοχή η λειτουργία καταδυτικού πάρκου», προσπαθούν να αποδείξουν ότι η μια επαγγελματική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης».
Όπως αναφέρουν, οι Σύλλογοι δεν επικοινώνησαν και δεν παρουσίασαν τα προβλήματα και τις θέσεις, όπως είχε ζητήσει η Ένωση Ξενοδόχων και τονίζουν ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο «άναρθρες κραυγές», γιατί η περιοχή έχει υποστεί τα πάνδεινα από κινήσεις πολιτών, οικολόγων, συντεχνιών, οι οποίοι εμποδίζουν με μια «μονοκονδυλιά» οποιαδήποτε ανάπτυξη».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα και ο Περιφερειάρχης, κος. Κώστας Αγοραστός, τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον τουρισμό, τονίζουν οι ξενοδόχοι, προσθέτοντας ότι η περιοχή χρειάζεται τα έργα υποδομής, τα οποία μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατορθώνει να τα χρηματοδοτεί.
«Δεν θα ανεχτούμε άλλο «άναρθρες κραυγές», οι οποίες για να δυναμώσουν την οχλαγωγία πλαισιώνονται από «άλλους συλλόγους» και καταλήγουν να χρησιμοποιούν ακόμα και Συλλόγους Γονέων. Τους λέμε πάρα πολύ απλά ότι και οι ξενοδόχοι έχουν παιδιά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε θέματα περιβάλλοντος και να βάζουν τη μια επαγγελματική τάξη απέναντι στην άλλη, ειδικά όταν και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις ζουν άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό», τονίζουν οι ξενοδόχοι.
Καταλήγοντας η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, να μην «ακούνε τις σειρήνες» και ακολουθώντας τις διαδικασίες που αυτός ξέρει, να μην αφήσει να πάει άλλη μια ευκαιρία χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger