Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κλαίει όλος ο Βόλος Πέθανε ο «άρχων» του νυχτερινού Βόλου


Ο Λευτέρης Σαρίκας, ένας από τους παλαιότερους και γνωστότερους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στο Βόλο, έφυγε χθες εντελώς ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων.
Ο Λευτέρης Σαρίκας δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τους οικείους του, παραπονέθηκε για δυσφορία που του είχε προκαλέσει ίωση που φαίνεται να τον ταλαιπωρούσε.
Χθες το πρωί και εντελώς αναπάντεχα ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία για αυτό και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς όμως η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή πριν ακόμη φτάσει στο Νοσοκομείο.
Το άγγελμα του απροσδόκητου θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στους οικείους του και σε όσους τον γνώριζαν καθώς επρόκειτο για έναν ζωντανό άνθρωπο, γεμάτο όρεξη για ζωή, προσηνή και καταδεκτικό με όλους μα πάνω από όλα άνθρωπο της παρέας.

Δεν είναι υπερβολή να επισημανθεί ότι ο Λευτέρης Σαρίκας, είχε συνδέσει το όνομά του με τη λαϊκή διασκέδαση στο Βόλο. Ιδιοκτήτης για πολλά χρόνια του γνωστού κέντρου «ΦΑΡΙΝΤΑ», πρωτοξεκίνησε στη θρυλική Μαγιόρκα, μαγαζί λαϊκής διασκέδασης που λειτουργούσε ακόμη ο παππούς του, αργότερα πέρασε στον ίδιο και τον αδερφό του Παναγιώτη, μέχρι που ο Λευτέρης αποφάσισε να ανοίξει την ταβέρνα που έφερε και το επίθετό του «Σαρίκας» που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και διασκέδασης στο Βόλο την εποχή που μεσουρανούσαν τα τζουκ-μποξ. Το 1980 αποφασίζει να ανοίξει τη «Φαρίντα» και από τότε μέχρι και το 2000 αδιάλειπτα ήταν επικεφαλής του μαγαζιού στο οποίο τραγούδησαν κατά καιρούς μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου, όπως ο Στάθης Καζαντζίδης, Μαριάνθη Κεφάλα, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Λίτσα Διαμάντη, Μαίρη Βάσσου, Λεωνίδας Βελής.
Εκτός από τα νυχτερινά μαγαζιά, ο Λευτέρης Σαρίκας είχε επεκταθεί επιχειρηματικά και στον τομέα των εμφιαλωμένων νερών. Ηταν ο πρώτος που λειτούργησε μονάδα εμφιάλωσης νερού στις Σταγιάτες, ενώ παράλληλα άνοιξε και δεύτερη μονάδα επίσης εμφιάλωσης νερού στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Νηλείας.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου όπου η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του μαζί με συγγενείς και φίλους θα τον συνοδεύσουν στο τελευταίου του ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger