Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η καθαριότητα είναι «μισή αρχοντιά» Σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός τη Σκιάθου, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Η δημοτική αρχή παροτρύνει τους δημότες να τηρούν τους όρους του νέου κανονισμού
Σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός τη Σκιάθου, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Αποφασισμένη να «περιφρουρήσει» την καθαριότητα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους εμφανίζεται η Δημοτική αρχή Σκιάθου μετά και την ψήφιση του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. Βασικό ζητούμενο από τη δημοτική αρχή είναι η συνεργασία των κατοίκων για αυτό και οι παροτρύνσεις είναι διαρκείς ενόψει τόσο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα που το νησί ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκδρομείς των εορτών αλλά και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που είναι κοντά.
Με την ομόφωνη ψήφιση του κανονισμού καθαριότητας, όπως έχει τονιστεί αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον τομέα της καθαριότητας καθώς μετά τις παροτρύνσεις έρχεται η σειρά των προστίμων σε όσους βεβαιωθούν παραβάσεις, σε σχέση με τις διατάξεις και τα όσα προβλέπει ο νέος κανονισμός.

Ο κανονισμός σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έχει στόχο να συμβάλει θετικά στην αδιάκοπη προσπάθειά μας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας ενώ το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων για την συγκεκριμένη περίοδο είναι 07:00-10:00π.μ. για όλες τις εργάσιμες ημέρες και το Σάββατο. Εξάλλου την Κυριακή επειδή δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων έχει απευθυνθεί παρότρυνση στους δημότες Σκιάθου να κρατούν τα απορρίμματα στο σπίτι.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα αποκομιδής επίσης θα συνοδεύεται με την αύξηση του αριθμού των οχημάτων αποκομιδής και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ το ακριβές πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ.
Εξάλλου για την αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Επόπτη ή τον Επιστάτη του Δήμου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός καθαριότητας υπάρχει πρόβλεψη να ξεκινούν από 150 ευρώ και μπορεί να ανέρχονται μέχρι και 2000 ευρώ για σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στην εναπόθεση μπαζών αλλά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ηδη συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου έχουν λάβει εντολές να διενεργούν συνεχείς ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται μπάζα και υπολείμματα γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών στην ύπαιθρο θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι, ώστε να βεβαιώνονται παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger