Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ευαισθητοποίηση - ενημέρωση μαθητών για την αναπηρία

Από την επίσκεψη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων στο σχολείο
Συνεχίστηκε η εκστρατεία του «Ιππόκαμπου» με επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
Συνεχίζοντας την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών για την αναπηρία μέσω βιωματικής προσέγγισης, τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη μετά από πρόσκληση το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας (Ενότητα 3η: «Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί») και των Γερμανικών Γ’ Γυμνασίου.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ», «η στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι σε γενικές γραμμές αρνητική και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με οίκτο, απόρριψη και δεν προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις μαζί τους.
Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αναπήρων και μη, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι διάχυτος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους είναι η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντί τους.
Η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.
Η ποικιλία είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του κόσμου που μας περιβάλλει.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα αναπηρίας, την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.
Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν την προβολή μιας εκπαιδευτικής ταινίας, έθεσαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση».
Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» ευχαριστεί τις καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, οι οποίες είχαν και την ευθύνης της οργάνωσης Αννα Καρακούση Αντα, Καλλιόπη Πύργου και Βασιλική Παπαποστόλου, καθώς επίσης και όλους τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger