Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ… ΠΟΥΘΕΝΑ

Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί μου, ασθενείς, συγγενείς ασθενών, γιατροί, ακόμα και απλοί πολίτες που (Δόξα το Θεό) δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά από καθαρά ανθρώπινο ενδιαφέρον ΨΑΧΝΟΥΝ (ευτυχώς αν και αργά ο κόσμος άρχισε και ψάχνει λεπτομέρειες για παθήσεις και φάρμακα γιατί κανείς δε ξέρει τι θα του ξημερώσει και πότε) , και αυτά που ανακαλύπτουν τα οποία ΔΕΝ είναι πλέον «μυστικά», όλο το διαδίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ, τους αφήνουν άφωνους.

Μια και πρόσφατα αναφέρθηκα στην πάθηση της «εποχής» όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα για τα συχνά «πυροτεχνήματα» των «νέων θεραπειών» που σκάνε τα τελευταία χρόνια.
Πρώτα απ’ όλα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, το λέμε, το ξαναλέμε, και θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι να βγει κάποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΑΓΩΓΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟ, για να πάψουν οι όποιες παραφιλολογίες αλλά και να μην έχει ο κόσμος λάθος εντυπώσεις.
Πραγματικά, γίνονται ΕΡΕΥΝΕΣ, πειράματα, βγαίνουν ΝΕΑ σκευάσματα, αλλά μέχρι εκεί.
Μέχρι στιγμής τα όποια «αποτελέσματα» αυτών των ερευνών συναντούν έναν «τοίχο» ο οποίος ακούει σε πολλά ονόματα, όπως «παρενέργειες, καρκίνος, κ.α», αφού από τους Ίδιους τους νευρολόγους, η ΣΚΠ έχει χαρακτηριστεί ως «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ».
ΟΛΟΙ θέλουν να βρεθούν θεραπείες για ΟΛΕΣ τις ασθένειες, ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να πάσχει από κάτι είτε αυτός, είτε κάποιος δικός του.
Και η πραγματικότητα ποια είναι για τους ασθενείς με ΣΚΠ;
ΟΤΙ ΝΕΟ βγει στην κυκλοφορία, πολυδιαφημισμένο η μη, οι περισσότεροι θα το πάρουν γιατί ελπίζουν, γιατί βάζουν στην άκρη (θα μπορούσαμε να πούμε) αυτό που ξέρουν για τον χορό της «κονομησιάς».
Τα ΜΜΕ, με τον τρόπο τους προωθούν τα νέα σκευάσματα με φανταχτερούς τίτλους όπως ο πιο γνωστός, «ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ», από την άλλη οι «αντιπρόσωποι» κάνουν τα δωράκια των εταιριών, και φυσικά για την ανθρώπινη ζωή δε νοιάζεται ΚΑΝΕΙΣ.
Είπαμε, εδώ σταύρωσαν το Χριστό για τριάντα ψωροαργύρια, θα λογαριάσουν τους «θνητούς» τώρα που παίζονται εκατομμύρια;
Αν είναι δυνατόν.
Και οι έρευνες συνεχίζονται, και βγαίνουν κάθε λίγο νέα «φάρμακα», νέες ΑΓΩΓΕΣ και ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, και αν σκαλώσει κάποιος και διαβάσει κατά λάθος το χαρτί με τις παρενέργειες, θα δει πως φέρνουν στον ασθενή μέχρι ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (δεν είναι υπερβολή είναι πραγματικότητα).
ΟΜΩΣ, γίνονται έρευνες, αλλά…..
Είναι τεράστια τα συμφέρονται, όπως και τα ποσά που παίζονται, όπως….
Και μια και λέμε για έρευνες, διαβάστε λίγο τι γραφούν περί «χρηματοδότησης ερευνών» σε κάποια forum ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
«…………Θα ήθελα να προσθέσω κάτι : Τις έρευνες για νέα φάρμακα , νομίζω ότι τις κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες !!!! Όχι μεμονωμένοι γιατροί ή νοσοκομεία Κάνω λάθος ; Μακάρι ........»
Και η Απάντηση…
«Δεν κάνεις λάθος …….. Οι 99 στις 100 κλινικές μελέτες. Και για τους δύσπιστους ένα από πολλά άρθρα πάνω στο θέμα:
http://www.livescience.com/8365-dark-side-medical-research-widespread-bias-omissions.html
Προσθέτω ότι ελέγχονται και οι ομιλίες και τα συνέδρια από φαρμακευτικές επιδοτήσεις. Ναι... ακόμα και εδώ, στην Ελλαδίτσα.»
ΕΡΕΥΝΕΣ λοιπόν, γίνονται ΕΡΕΥΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, μόνο που είναι σαν να γίνονται στο……. ΠΟΥΘΕΝΑ και για το ΤΙΠΟΤΑ.
Και σαν επίλογος…
«H έρευνα σε όλες τις επιστήμες καθορίζεται από αυτόν που την πληρώνει δηλ. τη βιομηχανία.
Το τι θα ψάξουν οι ερευνητές και τι όχι στην ιατρική έρευνα καθορίζεται αποκλειστικά από τη φαρμακοβιομηχανία, η οποία δεν θέλει την ίαση στην πάθηση μας.
Αν βρεθεί το «μαγικό» χαπάκι που θα μας κάνει καλά τότε η φαρμακοβιομηχανία θα μας χάσει από πελάτες!!!
Αυτό που θέλουν οι φαρμακευτικές είναι να είμαστε συνέχεια άρρωστοι και να παίρνουμε τα φαρμάκια τους.
Μια μονό έρευνα θυμάμαι να χρηματοδοτήθηκε από ασθενείς με MS και βρήκε ότι η βιταμίνη D σε πολύ υψηλή δόση βοηθάει πολύ»


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου