Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βόλος: Σήμερα η συγκέντρωση των συνταξιούχων

Από τη συνέντευξη
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 10 του Μάρτη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ- ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ- ΤΣΑ), ΝΑΤ και ΟΑΕΕ- ΤΑΕ στη Μαγνησία.
Η συγκέντρωση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.
Την εισήγηση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Γιώργος Ρούσσας και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, Θανάσης Κοντονίνας.
Μεταξύ άλλων τονίστηκε: «Βάση για την διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων, για την εκπλήρωση των πραγματικών τους αναγκών, αποτελούν τα υπομνήματα που έχουν δοθεί και έχουν συζητηθεί με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς που τα κυριότερα αιτήματα ήταν και είναι:

Η αποκατάσταση όλων των συντάξεων όπως ήταν πριν τις περικοπές, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την επαναφορά του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν, την κατάργηση του νέου "ΛΑΦΚΑ", την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε ανώτερους και κατώτερους ως προς την καταβολή της 13ης - 14ης σύνταξης, με απαίτηση την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για περικοπές στις συντάξεις, την επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που λεηλατήθηκαν από το κεφάλαιο μέσω χρηματιστηρίου, κουρέματος και άλλους τρόπους κ.ο.κ.
H κατάργηση των χαρατσιών για είσοδο στα νοσοκομεία, στη συνταγογράφηση των γιατρών και το χαράτσι στα φαρμακεία και τόσα άλλα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ευρ. Ένωση και το κεφάλαιο σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση για ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εμπορευματοποίηση και όσα αιτήματα περιέχονται σε όλα τα υπομνήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν πιο αποφασιστικά στα συνδικαλιστικά τους όργανα, να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα σωματεία τους και να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν τη λύση των αιτημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger