Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Μαξίμου- Aπό τι απειλείται η Χώρα;;;

Συναγερμός στο Μαξίμου….

Η χρηματοδοτική «ασφυξία» της Αθήνας και ο τρόπος αντιμετώπισης της, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι υποχρεώσεις του Μαρτίου είναι πολλές και σε σύγκριση με τις εισπράξεις του ίδιου μήνα είναι κατά πολύ περισσότερες.
Η άρνηση των δανειστών να βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο οδήγησε τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραδεχτεί δημόσια τη δεινή χρηματοδοτική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Άλλωστε αναλυτές,σύμφωνα με το financialbox.gr, εκτιμούν ότι αυτό το… «στραγγάλισμα ρευστότητας» θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει σε σχέδια μεταρρυθμίσεων πολύ πιο γρήγορα από τα τέλη Απριλίου που είναι η προθεσμία η οποία έχει τεθεί από τους πιστωτές.
Την ίδια στιγμή ο κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι, στέλνει αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα ότι πρέπει να αποδείξει στην πράξη πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup, προκειμένου να λάβει ανάσες ρευστότητας.
Η ΕΚΤ προτίθεται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ορισμένες έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της κατά τους επόμενους μήνες, αλλά θέτει όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου