Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αναβάθμιση του ΕΠΑΛ ~ Αίτημα να παραμείνει στο Ελιος (Νέο Κλήμα)


Κοινό ζητούμενο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου να προστεθούν νέες ειδικότητες
Αρνητικά έγνεψαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου στην προοπτική μεταφοράς του ΕΠΑΛ από το Ελιος στη Σκόπελο, αλλά και την προτεινόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.
Τα παραπάνω θέματα απασχόλησαν επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, που επικεντρώθηκε στις δύο παραπάνω εκπαιδευτικές δομές και την ανάγκη αναβάθμισής τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη -Κούβαρη, πρόεδρος, παράλληλα, της σχολικής επιτροπής, υπογραμμίζει ότι «λάβαμε έγγραφο από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας, στο οποίο εμπεριέχεται το ερώτημα αν θα ήταν εφικτό να μεταφερθεί το ΕΠΑΛ από το Νέο Κλήμα, στη Σκόπελο. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα παιδιά, αλλά η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης του ΕΠΑΛ, με νέες ειδικότητες».
Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε να διανεμηθεί ερωτηματολόγιο στους μαθητές της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου, προκειμένου να εκφράσουν τη δική τους γνώμη σχετικά με το ΕΠΑΛ και τις κατευθύνσεις που θα επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν το σχολικό πρόγραμμα. «Κοινό ζητούμενο είναι η συνολική αναβάθμιση του σχολείου και η παραμονή του στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, ασχέτως αριθμού μαθητών», όπως επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος.
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της ισότιμης μόρφωσης των μαθητών, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, από κοινού την αντίθεσή του απέναντι στην προοπτική «οργανικής υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείο Γλώσσας από εξαθέσιο σε τετραθέσιο».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και διευθυντής του τοπικού ΕΠΑΛ, Σταμάτης Περίσσης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «για να καταστεί εφικτός ο στόχος της αναβάθμισης του ΕΠΑΛ, πρέπει να ενσωματωθούν νέες ειδικότητες και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν, προσθέτει ο ίδιος, οι ανάλογες υποδομές σε κτιριακό επίπεδο, που θα επιτρέψουν παράλληλα την προσθήκη νέων εργαστηρίων». Ακόμη ο κ. Περίσσης τονίζει ότι «θέλουμε να παραμείνει εξαθέσιο, οργανικά και λειτουργικά, το Δημοτικό της Γλώσσας».
Σε ανάλογες κατευθύνσεις κινήθηκε το σκεπτικό και των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Ραμαντάνη, να κάνει λόγο για «τακτική υπονόμευση» των σχολείων του νησιού από την πολιτεία.
Ο κ. Ραμαντάνης τάχθηκε κατά της μεταφοράς του ΕΠΑΛ από το Ελιος στη Σκόπελο, τονίζοντας επίσης ότι «η πολιτεία έχει υποχρέωση να αναβαθμίσει το ΕΠΑΛ προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους μαθητές και παράλληλα να παραμείνει εξαθέσιο το Δημοτικό Σχολείο της Γλώσσας. Αυτό προέχει».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε τέλος ότι πρέπει να διερευνηθεί η προοπτική προσθήκης νέων ειδικοτήτων που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών του ΕΠΑΛ, με επίκεντρο την τεχνολογική εκπαίδευση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger