Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δώστε στη δημοσιότητα το αίτημα ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΟΥΝ


 
Εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό αίτημα για "παράταση της δανειακής μας σύμβασης" για έξι μήνες στον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Aναμένεται η εξέταση του αιτήματος νωρίς το απόγευμα (σημ με βάση των αρχικό προγραμματισμό) από το EWG -Euro Working Group, τους εκπροσώπους δηλαδή των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εφόσον περάσει αυτές τις συμπληγάδες, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, θα προχωρήσει η σύγκλιση Eurogroup για πολιτική επικύρωση.


Αλλωστε, η προφορική πρόταση του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη για «παράταση της δανειακής μας σύμβασης» με «αιρεσιμότητες» που έγινε στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, σηματοδοτεί τον νέο γύρο του μαραθωνίου για εύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Εξερχόμενος χθες της Βουλής μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν παρακολουθήσει παράσταση στο Εθνικό δήλωσε «όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euro Working Group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup».
Aυτά είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σ΄ αυτό το σημείο θα θέλαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση να δώσει μέσα στις επόμενες ώρες στην δημοσιότητα το ελληνικό αίτημα για παράταση πριν το κάνει ο Γερούν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αποδέκτες. Αλλωστε είναι κάτι που δεν πρόκειται να παραμείνει κρυφό και ελπίζουμε αυτό να το είχαν υπόχη τους οι συντάκτες του. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και ποιοι το υπογράφουν. Είμαστε μάλιστα σίγουροι ότι δεν θα είναι ταπεινωτικό για τους αποστολείς του όπως τα αντίστοιχα αιτήματα των υπουργών τών προηγούμενων κυβερνήσεων. Ολα στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger