Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ

Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τα ΚΕΠΑ, τις επιτροπές, τους «σχεδιασμούς» των κυβερνώντων, και γενικά, με το θέμα ΥΓΕΙΑ αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές, συλλόγους Α.Μ.Ε.Α αλλά και μαρτυρίες γιατρών και ασθενών.
Είμαι ένας από εκείνους που επιβράβευσαν μεν την δημιουργία των ΚΕΠΑ, αλλά δεν ενέκρινα την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ της έναρξης λειτουργίας τους, την ανοργανωσιά δηλαδή όπως ανέφερα σε παλαιοτερα άρθρα μου που σαν αποτέλεσμα έχει την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους.
Μέσα σε όλα τα άλλα, στα πλαίσια δηλαδή των σχεδιασμών για την υγεία, βγήκε και μια «λίστα» με παθήσεις μη αναστρέψιμες, 43 τον αριθμό, που όσοι πάσχουν από παθήσεις αυτής της λίστας, γλυτώνουν την ταλαιπωρία του τρέχα πέρνα και ξαναπέρνα επιτροπές, και ξαναμάζευε όλο το χαρτομάνι, και περίμενε ΠΟΤΕ θα περάσεις επιτροπή, και, και, και….
Οι υπόλοιποι; Εξακολουθούν να τρέχουν και να μη φτάνουν, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Μπήκαν λοιπόν στη περιβόητη αυτή λίστα σαραντατρείς παθήσεις, και εκείνοι που την συνέταξαν, έμειναν ικανοποιημένοι από το έργο τους.

Βέβαια, άφησαν σκόπιμα κάποια κενά στη λίστα αυτή, σκόπιμα έκαναν τις όποιες παραλείψεις, και το λέω αυτό γιατί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως για τη λίστα αυτή γνωμοδότησαν γιατροί.
Δε νομίζω να έχει συνταχτεί από ΑΣΧΕΤΟΥΣ…
Πολλές οι παραλείψεις όμως της λίστας σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών, αλλά και ασθενών, παραλείψεις που μεταφράζονται σε «θαύματα», αλλιώς δεν εξηγείται…
Για παράδειγμα, μια πάθηση σοβαρότατη και απρόβλεπτη χωρίς θεραπεία, είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα αυτή, τουλάχιστον ΟΧΙ ξεκάθαρα.
Μάλιστα αίτημα ΟΛΩΝ των ασθενών που πάσχουν από αυτήν είναι να συμπεριληφθεί στη λίστα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ, για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία τους.
Στα Νευρολογικά νοσήματα της λίστας, αναφέρεται ΜΟΝΟ ως «πλάγια μυατροφική σκλήρυνση» στο νούμερο 19, μόνο που λείπουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ μορφές της.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι μια ΑΝΙΑΤΗ πάθηση, άσχετα με τις μπούρδες που κατά καιρούς ανακοινώνονται περί «θεραπειών» της Σ.Κ.Π, και μόνο για θεραπείες δεν πρόκειται, απλά για ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, δηλαδή νέα σκευάσματα που δοκιμάζονται σε ΤΖΑΜΠΑ πειραματόζωα.
Αυτά, τα χαρακτηρίζουν «θεραπείες» και είναι σα να παίζουν με τον πόνο των ασθενών με την πάθηση αυτή.
Σα να ειρωνεύονται ΟΛΟΥΣ εκείνους που «τρυπιούνται» κάθε μέρα, η μέρα παρά μέρα βάζοντας τις διάφορες ενέσεις με τις όποιες παρενέργειες  φέρνουν αυτές …..
ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ πως ΔΕΝ υπάρχει θεραπεία, τουλάχιστον επίσημα (προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν θεραπείες για ΟΛΕΣ τις παθήσεις απλά είναι πολλά τα λεφτά που θα χαθούν αν ο κοσμάκης γίνει καλά και αυτό το έχω γράψει πολλές φορές). ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν βάζουν και τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας μέσα σε αυτή την άδικη λίστα;
ΓΙΑΤΙ εξακολουθούν το σύστημα ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ των ασθενών;
Και το εξωφρενικό, είναι πως ΟΛΗ αυτή η αναμονή, ΟΛΗ η διαδικασία των ΚΕΠΑ, τα πήγαινε έλα ξανά και ξανά, μπορεί να αποφευχθεί…
Άλλωστε, ΟΛΟΙ οι ασθενείς είναι «φακελωμένοι», σύμφωνα με τις πομπώδεις δηλώσεις των όποιων αρμοδίων ΟΛΑ ελέγχονται (και καλά) μέσω υπολογιστών και τον κακό τους τον καιρό…..
Αφού βάσει των προηγούμενων αρμοδίων, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ το σύστημα υγείας (λέμε τώρα) ελέγχεται, ΓΙΑΤΙ συνεχίζουν το χαρτομανι;
Μπορεί κάποιος να δώσει μια λογική απάντηση;
Ο Νέος Υπουργός προτίθεται να εξετάσει το θέμα, και να αποκαταστήσει αυτή την αδικία σε βάρος των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας;

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger