Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» αντί να απαντήσουν

Εντολή για χαμηλούς τόνους και αποφυγή απαντήσεων έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου,για τις αποκαλύψεις του HOT DOC σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας με emails. Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ ακολουθεί την τακτική σιωπής στις αποκαλύψεις του περιοδικού, αυτή τη φορά έχει θορυβήσει η αναπαραγωγή του ρεπορτάζ από ευρωπαϊκά και κυρίως γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η «εντολή Σαμαρά» για τις εντολές τρόικας μέσω mails, είναι να προσπαθήσουν...
να μην μπει το θέμα στα προεκλογικά πάνελς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους οφείλουν να παρασέρνουν σε συζητήσεις για το Grexit και την καταστροφολογία.
Πιστεύουν έτσι πως οι υψηλές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Αγρίνιο για τη διακυβέρνηση Σαμαρά με εντολές τρόικας, δεν θα ακολουθηθεί από το κομματικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, το οποίο εκτιμούν πως παρουσιάζει έφεση στην πεπατημένη και αδυνατεί να βάλει θέματα στο τραπέζι των στούντιο με αποτέλεσμα να απολογείται για πράγματα που θα κάνει αντί να απολογείται η ΝΔ για πράγματα που έχει κάνει.
Παράλληλα με τις πολιτικές κινήσεις, το Μαξίμου έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί ποιό είναι το «βαθύ λαρύγγι» το οποίο έδωσε τα mails που εκθέτουν τον Σαμαρά.
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η οποία εμφανίζεται από την αλληλογραφία ως ενδιάμεσος της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, έκανε πολύωρη επίσκεψη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου είχε επαφή με τον ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να εντοπιστεί ο άνθρωπος που χάκαρε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και παρέδωσε τα αποδεικτικά στοιχεία στο HOT DOC.
Αμέσως μετά τις εκλογές, η μεθόδευση θα είναι η κυρία Στρατινάκη να κάνει μηνύσεις εναντίον του HOT DOC και κατά αγνώστων για την δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας της.
Από την πρώτη στιγμή μετά τη δημοσίευση της επίμαχης αλληλογραφίας, το HOT DOC έχει κάνει ξεκάθαρο πως θα σηκώσει το βάρος  νομικών μέτρων, αφού η απόφαση για δημοσιοποίηση των emails έγινε για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και του ίδιου του Συντάγματος της χώρας το οποίο κατ’ ομολογία τους στην αλληλογραφία τους παρακάμπτουν. Το επιχείρημα της δημοσιοποίησης προσωπικής αλληλογραφίας όπως ήδη έχουν σημειώσει και ξένα  Μέσα Ενημέρωσης δεν υφίσταται, αφού δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία αλλά για υπηρεσιακή, η οποία αποδεικνύει παραθεσμική λειτουργία.
Η Άννα Στρατινάκη όπως φαίνεται από τη δημοσιευμένη αλληλογραφία, είναι πιθανόν να έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος, αφού προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων παρακάμπτοντας τη Βουλή, φαίνεται να έρχεται σε επαφή με επιχειρηματίες και να μεθοδεύει τις απολύσεις, ενώ η ίδια έπρεπε να κρίνει το αίτημά τους ως πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.
Από το koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger