Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αθώος για την «αντίσταση» ο Τάσος Θεοφίλου


Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο (πλημμελημάτων) ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για αντίσταση (σε φυλάκιση 12 μηνών) και απείθεια (αυτή η κατηγορία διαγράφτηκε, λόγω νόμου που έχει μεσολαβήσει).

Πρωτόδικα, ο Θεοφίλου δικάστηκε και καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα στο κλίμα της τρομοϋστερίας που είχε δημιουργήσει η Αντιτρομοκρατική κατά τη σύλληψή του. Δικάστηκε χωρίς οι ασφαλίτες μάρτυρες κατηγορίας να καταθέσουν στο δικαστήριο. Διαβάστηκαν οι καταθέσεις τους, κουρελιάζοντας στοιχειωδέστατους κανόνες της ισχύουσας Ποινικής Δικονομίας, που επιβάλλουν οι μάρτυρες να καταθέτουν στο ακροατήριο και όχι να διαβάζονται οι προανακριτικές καταθέσεις τους, που στην περίπτωση των ασφαλιτών φτιάχνονται με τη λογική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» (τις γράφουν οι συνάδελφοί τους και αυτοί τις υπογράφουν).

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, χάρη στην επιμονή του συνηγόρου υπεράσπισης Σπύρου Φυτράκη να προσέλθουν και να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας, προσήλθαν οι τρεις ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και αποκαλύφθηκε επ’ ακροατηρίω το ψέμα τους. Η «αντίσταση» ήταν ένα υποτιθέμενο σπρώξιμο του Θεοφίλου στην επικεφαλής ασφαλίτισσα! Λέμε υποτιθέμενο, γιατί αποδείχτηκε ότι αυτοί συνέλαβαν τον ανυποψίαστο Θεοφίλου, του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι και τον μετέφεραν στο άντρο τους στη ΓΑΔΑ!

H εισαγγελική έδρα, σε μια προσπάθεια διάσωσης του κύρους της Αντιτρομοκρατικής, πρότεινε την ενοχή του Τ. Θεοφίλου, όμως το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο και τον απάλλαξε από την κατηγορία, που δεν μπορούσε να σταθεί με τίποτα.
Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger