Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μιχάλης Μιτζικός υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ Ας μην έχει «κλειστή ομπρέλα» η Ελλάδα, όταν «βρέξει» χρήματα



 «Ελάχιστα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της Κυριακής, με φόντο την οικονομία από την οποία άλλωστε εξαρτάται το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της, ο κ. Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα είπε όλα με ελάχιστες λέξεις. Και μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά: Ότι δηλαδή «το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να μην …κρατάει ομπρέλα όταν θα αρχίσει να “βρέχει” λεφτά στην ευρωζώνη με τις αγορές κρατικών ομολόγων που ξεκινούν τον Μάρτιο» επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Μιτζικός.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομία της Ευρωζώνης και τα όσα δείχνουν να συμβούν τους επόμενους μήνες ως και το 2016 τονίζει πως η «Ελλάδα δεν πρέπει να κατέβει τώρα από το τρένο. Το τρένο που πλησιάζει σε μεγάλο σταθμό».
«Δηλαδή, θα πρέπει η χώρα να βρίσκεται σε πρόγραμμα και να τα έχει βρει με τους δανειστές προκειμένου να έχει όφελος από το – πράγματι - κοσμογονικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην ευρωζώνη» σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Μιτζικός.
Στις οικονομίες της Ευρωζώνης, σε λίγους μήνες, υπολογίζεται ότι θα «βρέξουν» 60 δις ευρώ τον μήνα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι εντός της «βροχερής ζώνης», τονίζει ο κ. Μιτζικός.
«Όλα αυτά όμως απαιτούν πρόγραμμα. Κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι κατηγορηματικά αντίθετοι. Λένε πως από τις 26 Ιανουαρίου, αν είναι κυβέρνηση, δεν θα ισχύει τίποτε από όλα όσα αφορούν σε προγράμματα, μνημόνια. Η εξέλιξη που αφορά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά των ελληνικών ομολόγων είναι μεν θετική, αλλά έχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ… Την ένταξη της χώρας σε πρόγραμμα», επισημαίνει.
Ο υποψήφιος βουλευτής προσθέτει ότι «όλα όμως προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Κάτι που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα. Ότι δεν καταλαβαίνει τί συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, από την οποία – αρέσει δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ- εξαρτώμαστε. Η ΝΔ το κατανοεί απολύτως και με την πολιτική της εγγυάται τις θετικές εξελίξεις και την κοσμογονία που έρχεται στην Ευρώπη, αλλά όχι όπως την εννοεί ο κ. Τσίπρας.
«Είναι πολύ κρίσιμο όλο αυτό να το αντιληφθούν και οι ψηφοφόροι. Να κατανοήσουν την τεράστια σημασία που έχει η ψήφος τους την Κυριακή. Θα είναι ίσως ολέθριο για τη  χώρα και  όλους μας να μην γίνει κατανοητό» καταλήγει ο  υποψήφιος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger