Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Μαρίνα στο Πατητήρι



Όταν ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι της Αλοννήσου στην περιοχή Σπαρτίνες
Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή της Βότσης θα αποσυμφορήσει το λιμάνι του Πατητηρίου από τον όγκο των αλιευτικών που αγκυροβολούν. «Εκτιμούμε ότι σε φάσμα διετίας θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης μαρίνας, η οποία θα λειτουργήσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι στις Σπαρτίνες» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι μελέτες για το λιμάνι στη θέση Σπαρτίνες, το οποίο είναι υπήνεμο και ασφαλές, λόγω θέσεως.
Την ίδια στιγμή, «προμηθευτήκαμε τα τέσσερα πρώτα πίλαρς, τα οποία είναι κιβώτια παροχής ρεύματος και νερού και θα προμηθευτούμε άλλα τέσσερα, προκειμένου να εφοδιαστεί με τις ανάλογες υποδομές το λιμάνι, για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών» όπως αναφέρει ο ίδιος. Σταδιακά θα τοποθετηθούν πίλαρς σε όλο το μήκος του λιμανιού του Πατητηρίου, τμήμα του οποίου έχει παραχωρηθεί, σημειωτέον, για τη δημιουργία υδατοδρόμιου.
Στους στόχους της δημοτικής αρχής Αλοννήσου είναι η δημιουργία καταφύγιου τουριστικών σκαφών, στο μισό τμήμα του λιμανιού του Πατητηρίου σε πρώτη φάση, ενώ οι σχετικές μελέτες για τη χωροθέτησή του και ό,τι άλλο απαιτείται για να ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς.
Η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού στη θέση Σπαρτίνες, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την απαρχή για την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος λιμανιού, προκειμένου να αποτελέσει μαρίνα, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού, κυρίως κατά την θερινή περίοδο, «φιλοξενώντας» μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών σκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger