Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας τα μάζεψε για το δημοψήφισμα ....Τόσο πολύ λοιπόν φοβίζει τον ελληνικό λαό και μόνο το άκουσμα της λέξης δημοψήφισμα, ώστε αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας χθες να... το μαζέψει ασμένως, προφανώς για να μην χάσει ψήφους.

Ο κ. Τσίπρας τα μάζεψε χθες, στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, για το δημοψήφισμα που είχε πει το πρωϊ ο Ξυδάκης, αλλά και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει δημοψήφισμα.

Τόσο πολύ λοιπόν φοβίζει τον ελληνικό λαό και μόνο το άκουσμα της λέξης δημοψήφισμα, ώστε αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας χθες να...
το μαζέψει ασμένως, προφανώς για να μην χάσει ψήφους.
Διαφορετικά, αν δεν φόβιζε το λαό το δημοψήφισμα και ο κόσμος ήθελε οπωσδήποτε να συναποφασίζει, προφανώς ο κάθε Τσίπρας θα το είχε στην προμετωπίδα του κομματικού του προγράμματος.
Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους ονειρεύονται άμεσες δημοκρατίες και δημοψηφίσματα και απορούν γιατί οι πολίτες δεν τους ακολουθούν.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως τελικά οι άνθρωποι ψάχνουν ηγέτες για να τους εξουσιάζουν και να τους κυβερνούν και όχι να αυτοκυβερνηθούν.
Μήπως τελικά οι υπήκοοι κρατούν για τον εαυτό τους μόνο τα δικαιώματα της διαμαρτυρίας, της παράκλησης, του αιτήματος, της οργής και μια θέση στον καναπέ της μη ευθύνης.
Όταν όμως δόθηκε πριν λίγο καιρό η ευκαιρία στους δικηγόρους να αποφασίσουν με δημοψήφισμα, εκείνοι με συντριπτικό ποσοστό αποφάσισαν απεργία διαρκείας κόντρα στα επαγγελματικά τους συμφέροντα, απλά για να μην περάσουν κάποιες τροπολογίες στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης που έβλαπταν τους πολίτες. Τελικά τι συμβαίνει; Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε ή μας έχουν πείσει ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger