Από τον Θανάση Μαυρίδη
Πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτό που λένε οι τρομολάγνοι, ότι με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σταματήσουν τα ATM να βγάζουν χρήματα και τα κατσίκια γάλα; Σίγουρα μεγάλη! ΤΑ ΑΤΜ θα συνεχίσουν να βγάζουν χαρτονομίσματα. Το τι θα γράφουν πάνω αυτά τα χαρτονομίσματα είναι μία άλλη ιστορία. Επίσης, τα ελληνικά γίδια δεν βγάζουν γάλα μόνο όταν ζουν κοντά σε ανεμογεννήτριες!

Και τι έχουμε να χάσουμε; Είναι μία επωδός όσων αναζητούν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ την δόξα του παλαιού κρατικοδίαιτου ΠΑΣΟΚ. Έχουν δίκιο! Δεν έχουν να χάσουν  κάτι. Ανήκουν σε ένα σπάνιο είδος ανθρώπων  που πάντα κερδίζουν. Ήταν στην εξουσία τόσα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, δεν τους άγγιξαν καν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και θα κυριαρχήσουν και στο μέλλον. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, αυτοί θα βρουν τρόπο να τρυπώσουν και στην επόμενη κυβέρνηση!

Και τι έχουμε να χάσουμε; Αν πιστέψουμε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ακροαριστερή ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει σε έξοδο από την Ευρώπη. Ξέρουμε! Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ελέγχονται πλήρως από το καπιταλιστικό κεφάλαιο. Και το καπιταλιστικό κεφάλαιο αποφάσισε να δράσει οργανωμένα για να αντιμετωπίσει τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Επειδή, λέει, αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έρθει ο σοσιαλισμός στην γη!

Όποιος θέλει τα πιστεύει αυτά. Ότι θα έρθει ο σοσιαλισμός κι ότι σε όλο τον πλανήτη ανησυχούν μην τυχόν και δούμε μία μέρα κόκκινες σημαίες να κυματίζουν στις κεντρικές πλατείες του Βερολίνου και του Λονδίνου. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα. Επειδή με το δικό τους μάτι είναι πράγματι είδηση. Το να έρχεται, δηλαδή,  στην εξουσία σε μία ευρωπαϊκή χώρα ένα σταλινικό κόμμα εν έτει 2015.

Όχι ότι στην πραγματική ζωή δεν συμβαίνουν ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, ποιός θα το περίμενε ότι την ώρα που οι Κομμουνιστές ετοιμάζονται να καταλάβουν το Μαξίμου, στην Κούβα οι κληρονόμοι της επανάστασης να γλυκοκοιτάζουν και πάλι τις ΗΠΑ; Αλλά έτσι είναι! Πρέπει στον παγκόσμιο ζωολογικό κήπο να υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα από κάθε είδος! Χτες ήταν η Κούβα. Αύριο η Ελλάδα! 

Έγιναν οι Έλληνες κομμουνιστές; Όχι! Οργισμένοι είναι. Είναι πιο πιθανό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ νεοφιλελεύθερο κόμμα από το να γίνουν οι Έλληνες κομμουνιστές. Αν το καταλάβαιναν αυτό οι Ευρωπαίοι, η χώρα αυτή θα είχε αποκτήσει άλλη πορεία. Διότι η τρόικα θα επέμενε τότε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα τα έκανε πλακάκια με τους Γιακουμάτους. Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ουσιαστική γνώση της Ελλάδας και δεν θέλουν να αποκτήσουν. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα. Πολύ φοβόμαστε ότι δεν ενδιαφέρονται καν για το μέλλον της Ευρώπης. Ο καθένας μόνος του και στο τέλος όποιος αντέξει!

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο αξιοπερίεργο του πράγματος. Κατ΄ αυτούς. Ίσως επειδή δεν ξέρουν καν τους Έλληνες. Δεν καταλαβαίνουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι μία διεκδικητική κοινωνία. Οι πολιτικοί υπόσχονται διαρκώς όλο και περισσότερα, επειδή αυτό θέλει ο κυρίαρχος λαός. Επί σειρά ετών ο λαός  ήταν βολεμένος με την εναλλαγή  στην εξουσία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μία έπαιρνε από τον έναν και την άλλη από τον άλλον. Ο ίδιος λαός επιχειρεί να κάνει τώρα το ίδιο ακριβώς πράγμα με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε συζήτηση να γίνεται για μεταρρυθμίσεις, για κάτι πραγματικά καινούργιο.

Αν σταματήσουν τα ATM να βγάζουν ευρώ δεν θα είναι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη αυτά που λέει. Διότι τότε θα σταματήσουν κι άλλα πράγματα κι όχι μόνο τα ATM. Τότε ίσως αναθεωρήσουν διάφοροι τις απόψεις τους για το τι "απολυταρχικό καθεστώς" είχαμε όλα αυτά τα χρόνια! Αν σταματήσουν τα ATM, αυτό μπορεί να συμβεί επειδή  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει την μεγάλη κωλοτούμπα. Το κακό με τους ξένους είναι ότι δεν σκέφτονται ελληνικά. Όταν μιλάνε για πεντοζάλη το εννοούν...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr