Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

This is the end! Η υποψηφιότητα Δήμα αποτελεί την πρώτη γραμμή από τους τίτλους του τέλους αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς...

Ησυζήτηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή άνοιξε, σχεδόν, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου και μετά από την ιστορική, πλην όμως και μικρή, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα θυμάστε πως το πρώτο όνομα που έπεσε στην «πιάτσα» ήταν αυτό του Φώτη Κουβέλη, καθώς οι επιτελείς του Μαξίμου, αν και έχουν μεγάλη κλώτσα, αριθμητική ξέρουν.
Ο Κουβέλης, αν και αμφιταλαντεύτηκε, τελικά αποφάσισε να... μην εμπλακεί, οπότε η συζήτηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή πήγε κατά διαόλου, με διάφορες μ@λακί€ς να λέγονται και να γράφονται για το ποιος ή ποια θα μπορούσε να είναι υποψήφιος/υποψήφια και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015 και για να μην μπορέσει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να πει την άποψη της για το πώς θα σταματήσει η βύθιση της στη φτώχεια και την απελπισία.
Η επιλογή του Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ να προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα έδωσε σε αυτή την ιστορία και κωμικά χαρακτηριστικά: Ο Δήμας, αν και κομματικά είναι παντελώς ανενεργός, κατέχει μία εκ των δύο θέσεων αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τρελαντώνης, δηλαδή, προτείνει στη Βουλή να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον αντιπρόεδρο του κόμματος του ώστε αυτός και το κωλοκόμμα του, μαζί με τη συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Μιλάμε για τρέλες!
Η υποψηφιότητα Δήμα αποτελεί την πρώτη γραμμή από τους τίτλους του τέλους αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Την τελευταία γραμμή, το this is the end, θα το γράψουν οι πολλοί καλοί άνθρωποι στις εθνικές εκλογές σε λίγες εβδομάδες και στο χέρι τους είναι, στο χέρι μας είναι, να αποφασίσουν, χωρίς αυταπάτες, για αυτό που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger