Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στο Europa League συνεχίζει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 4-2 της Μάλμε, αλλά η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση στους «16» χάρη στην ισοπαλία που απέσπασε κόντρα στην Ατλέτικο.
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο «Γ. Καραϊσκάκης», νικώντας και τη σουηδική Μάλμε με 4-2. Ωστόσο, οι 9 βαθμοί στον 1ο Όμιλο δε στάθηκαν αρκετοί για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την ήττα που υπέστη στη Σουηδία και έμεινε 3ος στον όμιλό του, πίσω από Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Παρ’ όλα αυτά θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση, συνεχίζοντας στο Europa League.
Στο 10ο λεπτό, σουτ του Κασάμι έδιωξε ο Όλσεν πάνω στη γραμμή, αποσοβώντας το γκολ. Ο Φουστέρ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες στο 22ο λεπτό, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Από το «πουθενά», λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν οι Σουηδοί στο 38’ όταν ο Εντινγκά έδιωξε άτσαλα με το κεφάλι και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ρομπέρτο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μήτρογλου απείλησε με δυνατό σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Μάλμε ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε, έστω και δύσκολα.
Σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 59ο λεπτό η σουηδική ομάδα ισοφάρισε με τον Κρουν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με έξοχο σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες.
Ολυμπιακός - Μάλμε
Η Μάλμε δεν κατέθεσε τα όπλα και με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ να πλασάρει εύστοχα τον Ρομπέρτο, σε άλλη μία φαρμακερή αντεπίθεση, έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο 82ο λεπτό.
Οι «ερυθρόλευκοι» αποκατέστησαν την τάξη, πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Αρχικά ο Μήτρογλου (87’) και στη συνέχεια ο Αφελάι (90’) διαμόρφωσαν το τελικό 4-2.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77’ Αφελάι), Τσόρι Ντομίνγκες (90’ Σιόβας), Μήτρογλου (88’ Μπενίτες).
Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονατέ (57’ Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75’ Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Τέλιν (80’ Τσιμπίκι), Ρόζενμπεργκ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης: 0-0
Ολυμπιακός-Μάλμε: 4-2
Λίβερπουλ-Βασιλεία: 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντογκόρετς: 4-0
Μπενφίκα-Λεβερκούζεν: 0-0
Μονακό-Ζενίτ: 2-0
Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ: 1-1
Γαλατασαράι-Άρσεναλ: 1-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger