Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Σύλληψη ΣΟΚ για Πασίγνωστο Έλληνα...Στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων!

Το ποσό των...
800.000 ευρώ φέρεται ότι υπεξαίρεσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και εκτελέστηκε ήδη από την Οικονομική Αστυνομία.

Η εισαγγελέας διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, με βάση τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε επί μακρόν, άσκησε σε βάρος του προέδρου του κέντρου ποινική δίωξη για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και σε βάρος ΝΠΔΔ, αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού, στις οποίες γινόταν λόγος για οικονομική κακοδιαχείριση.

Ο κατηγορούμενος πρόεδρος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του για έναν χρόνο, υπεξαιρώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό των 800.000 ευρώ, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Νεότητας για μη καταβολή δεδουλευμένων. Ο κ. Ανδριανός διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, τον οποίο διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η εισαγγελέας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Και το κουβάρι ξετυλίχθηκε...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button