Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΞΗΝΤΑΡΗ

Διάβασα με έκπληξη την επιστολή-επίπληξη του δημοτικού συμβούλου κ. Άγγελου Ξηντάρη προς τον Λιμενάρχη της Σκοπέλου. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Ξηντάρης είναι και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου (ΔΛΤΣ), στο οποίο επίσης συμμετέχει (ex-officio) και ο Λιμενάρχης του νησιού. Αν είχε γίνει μια απολύτως φυσιολογική και λογική συζήτηση μεταξύ τους, δεν θα υπήρχε κανείς λόγος για δημόσιες «παραστάσεις», οι οποίες, το μόνο που κάνουν, είναι να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα.
Επί της ουσίας τώρα. Το Δ.Σ.  του ΔΛΤΣ, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού (τα κυκλοφοριακά προβλήματα του οποίου είναι γνωστά σε όλους), εξέδωσε απόφαση τον Ιούνιο του 2013, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες (ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αντίγραφο της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δημοσίευση σε εφημερίδες), για την εποχική διευθέτηση και ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων στο λιμάνι. Ταυτόχρονα απεφάσισε την προμήθεια ολίγων νέων κυκλοφοριακών πινακίδων για την αντικατάσταση παλαιών που είχαν παρανόμως απομακρυνθεί και την προσθήκη νέων σε ορισμένα καίρια σημεία, όπου η σήμανση ήταν ανεπαρκής.

Θυμίζω ότι οι απαγορευτικές πινακίδες στο λιμάνι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα όταν ο κ. Ξηντάρης  ξαναήταν μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, και μάλιστα Πρόεδρός του. Προς τι λοιπόν όλη η φασαρία και δημοσιότητα ενός ανύπαρκτου θέματος? Ο Λιμενάρχης απλώς εκτέλεσε το καθήκον του με αφοσίωση και επαγγελματική επάρκεια, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, όπως αυτές είχαν ψηφιστεί.
Γιώργος Μιχελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger