Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πού 'σαι, Γιώργη Παπαδόπουλε, να κάνεις πιστωτικό γεγονός

Μαύρο Σαββατοκύριακο πέρασα, κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά. Χωμένος μέχρι τον λαιμό στο όρυγμα, να ταλαντεύομαι πότε δεξιά, πότε αριστερά για να αποφύγω τους όλμους που μου έριχνε το καθεστώς κατακέφαλα. Γκρέξιτ, χρεοκοπίες, Λέμαν Μπράδερς, Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, κόμματα του ΓΑΠ, δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις ήταν το πιο τρομακτικό, κλείνει η ψαλίδα έλεγαν, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό ξαναέλεγαν. Διαβάζω, για παράδειγμα, τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB: Πριν την έναρξη της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 31% και η Ν.Δ. 25,9%, μετά την έναρξη ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 30,8% -είναι φανερό ότι οδεύει προς την πολιτική εξαφάνιση- και η Ν.Δ. ανέβηκε στο 26,7%. Μείον 0,2% ο ένας, συν 0,8% ο άλλος, κοσμογονικές αλλαγές, ραγδαία μεταβολή του πολιτικού σκηνικού.

Ο βαρύτερος όλμος του Σαββατοκύριακου ήταν το άρθρο του Σαμαρά στη "Real News", το οποίο, αν κρίνουμε...
από το στυλ και το περιεχόμενο, πρέπει να γράφτηκε σε σπηλιά της Πάτμου. Μπροστά στο πόνημα του Αντώνη, η Αποκάλυψη του Ιωάννη μοιάζει με Βίπερ Νόρα, άγγελοι, σάλπιγγες, τέρατα με εφτά κεφάλια και δώδεκα πόδια, φωτιές που θα πέσουν από ψηλά να κάψουν τους άπιστους βουλευτές. Και το επιστέγασμα: «Η εκλογή ΠτΔ θα είναι λύτρωση». Μη λέτε «λύτρωση», μέρες που είναι, κ. πρωθυπουργέ, διότι λύτρωση είναι η απελευθέρωση μέσω της καταβολής λύτρων, δηλαδή χρημάτων. Μη λέτε για καταβολή χρημάτων, μέρες που είναι, κ. Σαμαρά, και να έχετε τον νου σας μην τυχόν κανένας βουλευτής, αντί για «ναι», πει κατά λάθος «τα βλέπω» ή «τα ρέστα μου».
Δεν παίζονται με τίποτα οι άνθρωποι. Παραδέχονται από μόνοι τους ότι ο πρωθυπουργός πάει στο πολιτικό γραφείο του και παίρνει τηλέφωνο βουλευτές για να τους πείσει να ψηφίσουν Πρόεδρο. Δεν παίρνει μόνο τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Σαμαράς, παίρνει και τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., που τα κόμματά τους έχουν αποφασίσει ομόφωνα να μην ψηφίσουν Πρόεδρο. Καλούν σε αποστασία και το διαφημίζουν κι από πάνω, έναν βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. ο Σαμαράς τον πήρε εννιά φορές, αυτό δεν είναι πολιτική πίεση, είναι σεξουαλική παρενόχληση.
Δεν παίζονται με τίποτα οι άνθρωποι. Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε χαλαρά ότι «το grexit θα μπορούσε να υποκινηθεί από την Ευρώπη στην περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν ακραίες αντι-ευρωπαϊκές φωνές». Ο άνθρωπος που έχει οριστεί να προστατεύει την οικονομία, δίνει στους δανειστές πάσα για να παίξουν παιχνίδια με την αποβολή από το ευρώ. Και η κορυφαία όλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές «πιστωτικό γεγονός». Πιστωτικό γεγονός η βούληση του λαού, πιστωτικό γεγονός η κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας.
Α ρε καημένε Γιώργη Παπαδόπουλε, που για να καταλύσεις τη Δημοκρατία αναγκάστηκες να βγάλεις στον δρόμο τα τανκς. Αν ζούσες σήμερα, θα έριχνες ένα πιστωτικό γεγονός και θα καθάριζες κυριλέ και αναίμακτα.
Tου Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger