Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την αναστολή κρατικών ενισχύσεων πολιτικών κομμάτων


ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Που εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος



Η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του νσχ του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών». Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της βουλευτή:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις 2 τροπολογίες που κατέθεσα επανειλημμένα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αφορούν την άμεση αναστολή κρατικών ενισχύσεων πολιτικών κομμάτων που εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει κάποιο πρόβλημα να ασχοληθεί με αυτά τα κόμματα. Κάτι σας προβληματίζει, κάτι σας εμποδίζει να κάνετε ακόμα και το στοιχειώδες που προτείνουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι πολίτες θα θέλανε να γνωρίζουν γιατί δεν θέλετε την συμπλήρωση του ν.3023/02 για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κανονικά οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά όφειλαν να κινητοποιήσουν όλους μας: κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές. Εδώ σημειώνω πως η αδράνεια δεν αφορά μόνο τη Συγκυβέρνηση. Αφορά και τα κόμματα που τηρούν μια περίεργη σιγή ιχθύος για το θέμα. Οι ενέργειες της Δικαιοσύνης δεν φαίνεται να είναι αρκετές για να κινήσουν το ενδιαφέρον ακόμα και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Άρα δεν μιλάμε μόνο για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάμε μόνο για την Χρυσή Αυγή που ήδη βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ίσως έχει τους δικούς της λόγους να σιωπά. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που ξέχασαν να τοποθετηθούν. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε το γιατί…
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε πως όλα τα κόμματα είμαστε υποχρεωμένα να κάνουμε το καθήκον μας. Επειδή το ζήτημα αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν μπορεί να αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ή το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή απαιτείται η ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων μας. Γι’αυτό καλώ για ακόμα μια φορά όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να πάρουν σαφή θέση. Θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσουν γιατί στηρίζουν, όποιοι το κάνουν δια της σιωπής τους, τη συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων ακόμα κι όταν αυτά εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Θα πρέπει όλοι να εξηγήσουν γιατί επιθυμούν, αν όντως επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας καναλιών πολιτικών κομμάτων που χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες, δηλαδή κρατική περιουσία, ακόμα κι όταν αυτά τα κόμματα εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τουλάχιστον για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, όσα έχουμε πει στους Έλληνες πολίτες ισχύουν για πάντα. Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε τι ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger