Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Τζεμπ Μπους: Βάζει πλώρη για πρόεδρος των ΗΠΑ «κόντρα» στη Χίλαρι Κλίντον


Τζεμπ Μπους: Βάζει πλώρη για πρόεδρος των ΗΠΑ «κόντρα» στη Χίλαρι Κλίντον
Ποιος είπε ότι η οικογενειοκρατία στην πολιτική είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο; Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Μπους, που αριθμεί ήδη... δύο προέδρου, φιλοδοξεί να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της χώρας.
Ο λόγος για τον Τζεμπ Μπους, το μικρότερο αδελφο του Τζορτζ Μπους του νεότερου και γιοςτου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω Facebook τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Αν συμβεί αυτό, ο 61χρονος πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος πρώην προέδρου και αυτή...
«Αποφάσισα να διερευνήσω σοβαρά την πιθανότητα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Τζεμπ Μπους. Τόνισε δε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή έχοντας εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του.

«Πολλές ευχές σε εσάς και τις οικογένειές σας για ευτυχισμένες γιορτές. Θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί σας», κατέληξε ο Τζεμπ Μπους.

Ο Τζεμπ Μπους γεννήθηκε στο Τέξας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ ασχολήθηκε με κτηματομεσιτικές και τραπεζικές επιχειρήσεις.

Το 1994 έθεσε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Φλόριντα, ενώ το 1998 εξελέγη με ποσοστό 55.3%. Εξελέγη εκ νέου το 2002 με ποσοστό 56% για μία δεύτερη θητεία που έληξε το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger