Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αξονικό τομογράφο από Γενάρη στον Βόλο

alt
Αξονικό τομογράφο 64 τομών προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αποκτά μέσα στον Ιανουάριο το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής του Γ.Ν. Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Ο κ. Καραμπάτσας κατέθεσε για προσυμβατικό έλεγχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια του μηχανήματος. Μετά τη συνάντησή τους οι δυο άνδρες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Κώστας Αγοραστός: «Σύντομα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στον Βόλο θα έχει νέο αξονικό τομογράφο προϋπολογισμού 600.000 €. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 17-12-2013 και σε λίγο καιρό υπογράφεται η σύμβαση, ώστε η ανάδοχος εταιρία να τον εγκαταστήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Από τα τέλη του 2013 έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κινηθούμε γρήγορα με γνώμονα την δημόσια υγεία των ανθρώπων. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή τον κ. Καραμπάτσα και όλους τους ανθρώπους εκεί, που έτρεξαν γρήγορα τις διαδικασίες και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την ταχύτητά τους. Πρέπει όλοι οι φορείς να τρέξουμε γρήγορα τα έργα, για να κερδίσουμε το μέλλον μας. Ακόμα θέλω να πω, ότι σύντομα θα έρθει μέσα στον Ιανουάριο η συμβασιοποίηση και του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν. Βόλου, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ».
Κώστας Καραμπάτσας: «Η ολοκλήρωση του έργου αυτού μέσα σε 11 μήνες, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που θα έχει πάρα πολλά οφέλη για τον πληθυσμό της Μαγνησίας, γιατί αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν αξονικό τομογράφο στα όρια του τέλους ζωής δηλαδή, που υπολειτουργεί. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον περιφερειάρχη, για το προσωπικό του ενδιαφέρον να προχωρήσει το έργο καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Γ.Ν. Βόλου. Επίσης τον υπεύθυνο του έργου για το νοσοκομείο τον κ. Ανδριώτη, που έκανε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε γρήγορους χρόνους. Η ευρεία αντίληψη που έχει ο περιφερειάρχης για τα έργα του Ε.Σ.Π.Α., είναι να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς για να έρχονται τα οφέλη στην κοινωνία. Ευχαριστώ επίσης για την συνδρομή τους την 5η Υγειονομική Περιφέρειας και τον κ. Λ. Μακρή, αλλά και την κα Ζέτα Μακρή, η οποία ήταν υφυπουργός υγείας τότε και η οποία μας βοήθησε να τρέξουμε και από το Υπουργείο τα χαρτιά. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου, φέρνουμε και τα υπόλοιπα έργα πλήρους αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ που και πάλι εντάχθηκαν, με προσωπικό ενδιαφέρον και μέριμνα του κ. Αγοραστού σε χρόνους πολύ δύσκολους όταν θα τελείωνε το Πρόγραμμα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την δημόσια υγεία στην Μαγνησία και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger