Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ορφανό μωρό φώκιας επιζεί σε Ελληνικό Ζωολογικό Πάρκο

APTOPIX Greece Orphaned Monk SealΈνα απειλούμενο είδος φώκιας, κατάφερε να επιζήσει, μετά από 25 ημέρες θεραπείας σε ζωολογικό κήπο κοντά στην Αθήνα.

Η ενός μηνών μεσογειακή φώκια Ανδριάνα,  βρέθηκε τον Νοέμβριο στο νησί του Αιγαίου,  την Σκόπελο,  σε κρίσιμη κατάσταση,  μετά από χωρισμό της από τη μητέρα της, για τουλάχιστον πέντε ημέρες.
Greece Orphaned Monk Seal
Η ορφανή φώκια, βρέθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες από τους κατοίκους της περιοχής  στο νησί του Αιγαίου, τη Σκόπελο, στην κεντρική Ελλάδα,  και σύμφωνα με τους κτηνιάτρους,  η κατάσταση της,  ήταν κρίσιμη.
Greece Orphaned Monk Seal
Από την Τετάρτη,10 Δεκεμβρίου 2014,  η Ανδριάνα,  πού είναι σπάνια μεσογειακή φώκια, σκουπίζεται με πετσέτα μετά το μπάνιο της,  στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στα Σπάτα,  της Ανατολική Αθήνας.
Το νεογνό, είναι επί του παρόντος σε ένα εντατικό πρόγραμμα θεραπείας για την φώκια της  Μεσογείου,  στην ειδική μονάδα ενίσχυσης,  η οποία έχει παρασχεθεί από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Η κ. Μαριάννα Ψαραδέλλη,  συντονίστρια διάσωσης στην Αθήνα, , υπό τη σφραγίδα της MOΜ , (οργάνωση προστασίας της μεσογειακής φώκιας),  είπε,  ότι η Ανδριάνα ανταποκρίθηκε καλά στη φαρμακευτική αγωγή,  και πήρε βάρος.
Η ορφανή φώκια, πρόκειται να μεταφερθεί σε ένα προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο, στο νησί της Αλοννήσου ,τον Μάρτιο, πλήρως εξοπλισμένη με δορυφορικό tracker.
Η κ.Μαριάννα Ψαραδέλλη,  η οποία ανήκει στο Δίκτυο Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών και Συνονισμού, της MOΜ, έφερε την Ανδριάνα, για ένα μήνα , στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.
Περίπου 350 Μεσογειακές φώκιες,  Μονάχους-Μονάχους,  σπάνια είδη θηλαστικών,  ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την MOΜ,  την Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.
Η MOΜ,  αναφέρει ότι από τα 600 είδη πού παραμένουν ζωντανά,  τα περισσότερα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger