Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα Σκοπέλου και καρύδια με σιρόπι σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 20 δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
- 1 ποτήρι γλυκό Σαμιώτικο κρασί
- 150 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 γαρίφαλα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 φλιτζανάκι γάλα
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
- 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μικρό κατσαρολάκι, τοποθετείτε τα δαμάσκηνα μαζί με το σαμιώτικο κρασί, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιούν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. Έπειτα, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός, τον οποίο βάζετε σε μπολ. Όταν κρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά.

2. Ξεραίνετε το πακέτο κανταϊφιού και παίρνετε μικρές ποσότητες, τις οποίες γεμίζετε με το μίγμα καρυδιού και δαμάσκηνου. Βάζετε σε στρογγυλό ταψάκι τα κανταϊφάκια και τα περιχύνετε με το βούτυρο αφού βέβαια πρώτα το έχετε λιώσει. Τοποθετείτε τα κανταϊφάκια στο φούρνο και τα ψήνετε για 40 με 50 λεπτά. Όσο ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα.

3. Ρίξτε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και το γάλα. Αφού βράσουν, τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κουβερτούρα να λιώσει. Όταν τα κανταΐφια είναι έτοιμα τα περιχύνετε με την σοκολάτα. Αφήστε να τραβήξουν για ½ ώρα, μέσα στο ταψί, τη σάλτσα και μετά βγάλτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger