Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Απάντησε η τρόικα – Ζητά εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Απάντησε η τρόικα – Ζητά εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις
ΒΙΝΤΕΟ-Απάντησε η τρόικα – Ζητά εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις
Εξηγήσεις στα δημοσιονομικά και πιο «ρητές δεσμεύσεις» ζητούν οι δανειστές με απάντησή τους στο e-mail του υπουργείου Οικονομικών, που έφτασε τα ξημερώματα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών στην απάντησή τους, απαιτούν δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, ενώ αφήνουν ανοιχτό το θέμα της επιστροφής.



Σαμαράς: Δεν πρόκειται να δεχθώ τις παράλογες πιέσεις της τρόικας

Παράλογες χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της τρόικας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να τις δεχθεί.
"Τώρα στη διαπραγμάτευση έχουν τεθεί διάφοροι όροι, μείωση εισοδημάτων και αύξηση φόρων.  Τις απαιτήσεις αυτές τις απορρίψαμε. Για τρίτη χρονιά οι δανειστές επιμένουν πως θα έχουμε δημοσιονομικό κενό. Δύο χρόνια (2013 -2014) διαψεύστηκαν και μας ζητούσαν και τότε νέα μέτρα. Αν τα είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα που μας ζητούσαν σήμερα δεν θα βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκαμψης. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Για τρίτη χρονιά μας ζητούν να πάρουμε νέα μέτρα. Η πίεση είναι μεγαλύτερη καθώς είναι η τελευταία αξιολόγηση. Τους είπαμε πως αν κάνουμε λάθος θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα" είπε ο κ. Σαμαράς.  
"Το να αναθεωρήσεις τις 100 δόσεις, το να αυξήσεις τον ΦΠΑ στα φάρμακα ή να μειώσεις συντάξεις θα ήταν μήνυμα καταστροφής για την ελληνική κοινωνία.  Εκεί βρισκόμαστε τώρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο.  Για αυτό ασκούνται μεγάλες πιέσεις γιατί ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο άλμα μπροστά" τόνισε.
"Η Ελλάδα έκανε ήδη απίστευτα πολλά, ακόμα και για παλαιότερους επικριτές της. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν κάναμε αρκετά. Αυτές τις επιτυχίες που επετεύχθησαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αφήσω κανένα να τις «τορπιλίσει» ούτε να τις υποβαθμίσει και αυτό το λέω και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό." ανέφερε.
"Είμαστε έτοιμοι για την τελική συμφωνία με την τρόικα, η οποία μπορεί να υπάρξει αν πράγματι θέλουμε όλοι την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Εγώ δεν μπορώ να τις δεχθώ. Είμαστε στο τέλος του 2014. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται όπως φερόταν 2,5 ή 4 χρόνια πριν, όταν τα πάντα κατέρρεαν" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
"Βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τη νέα συμφωνία για την επόμενη μέρα που θα μας επιτρεψει εφόσον υπάρξουν και ορισμένες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος μας να προγραμματίσουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών" είπε ο Πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στο χρέος τόνισε ότι είναι βιώσιμο, προσθέτοντας όμως πως διεκδικείται η περαιτέρω βελτίωσή του.
"Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο στέλνουν μήνυμα στις αγορές, μην δανείζετε την Ελλάδα. Για ένα λόγο το κάνουν γιατί πολιτικά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς μνημόνιο. Πολιτικά δεν υπάρχουν χωρίς μνημόνιο" υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger