Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου -πλαφόν ανά πάροχο για τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς



Για τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: Διαμαρτυρία για την ενεργοποίηση με αναδρομική ισχύ του πλαφόν ανά πάροχο για τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά, την Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, με την οποία διαμαρτύρεται για την αναδρομική ενεργοποίηση του πλαφόν ανά πάροχο στους εργαστηριακούς – κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.  
Το μέτρο αυτό, που αδικεί περισσότερο τους νεότερους γιατρούς αφού εκ των πραγμάτων έχουν χαμηλότερο όριο, αναγκάζει όλους τους εργαστηριακούς γιατρούς που έχουν εκτελέσει ιατρικές πράξεις όλο το 2014 να επιστρέψουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ που πληρώθηκαν ήδη, εξέλιξη που δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην λειτουργία των ιατρείων, που επιβαρύνονται επιπλέον με το clow-back, το rebate και την παρακράτηση του 10%.

Ο ΙΣΜ καταγγέλλει την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού με αναδρομική ισχύ, επειδή, αν κι έχει δικαίωμα, αυτό δεν αναγράφεται στην σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που υπέγραψε ο κάθε ιατρός και δεν έχει επιστραφεί ενυπογράφως από τον ΕΟΠΥΥ, όπως όφειλε εδώ και 3 χρόνια.
Επειδή η ενεργοποίηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ του πλαφόν ανά πάροχο, και όχι ανά εργαστηριακή μονάδα, ευνοεί τους μεγάλους ομίλους σε βάρος των μικρών επαγγελματιών, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά τις επισημάνσεις του ΙΣΜ για τον τρόπο λειτουργίας της ΠΦΥ στη χώρα μας.
Επισυνάπτεται η Επιστολή. 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 18/12/2014

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger