Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα
Υλικά:

Χυμός από 10 λεμόνια
Ίση ποσότητα ζάχαρης (δηλ. όσα ποτήρια βγεί ο χυμός, τόσα ποτήρια ζάχαρη να βάλετε)
Ίση ποσότητα νερού
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωνάρια δυόσμου ή μέντα για το σερβίρισμα

 
Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. (αν δεν είναι αποστειρωμένο).
Για το σερβίρισμα, βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα σιρόπι και νερό μέχρι επάνω, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει ενιαίο το μίγμα. Προσθέτουμε τις φετούλες λεμονιού και το δυόσμο ή μέντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.