Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ «ΑΓΟΡΕΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»
ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με μια κίνηση ανωμαλίας και χονδροειδούς τρομοκρατίας ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Στουρνάρας βάζει «βόμβα» στα θεμέλια της πορείας της χώρας, μιλώντας, σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, απερίφραστα και κυνικά για συνεχή και με ταχύ ρυθμό μείωση της ρευστότητας προς την αγορά, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε «ανεπανόρθωτη βλάβη» την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Στουρνάρας ως «φάρμακο» για την αντιμετώπιση των «κινδύνων» πρότεινε τη «συνεννόηση των κομμάτων» για την προώθηση των αναγκαίων «μεταρρυθμίσεων»!

Οι τοποθετήσεις αυτές του Γιάννη Στουρνάρα είναι σχεδόν προφανές ότι θα ενισχύσουν και θα επιταχύνουν αρνητικές εξελίξεις, θα πυροδοτήσουν νοσηρό κλίμα στις αγορές και πιθανότατα, ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», θα έχουν ως συνέπεια άκρως επώδυνες καταστάσεις από την επόμενη μέρα.
Οικονομικοί κύκλοι έκριναν ως παντελώς «ανεύθυνη» και «ανεξήγητη» την κινδυνολογία Στουρνάρα, ο οποίος από το θεσμικό του ρόλο όφειλε να παρεμβαίνει πυροσβεστικά και όχι ως «εμπρηστής» που ρίχνει «λάδι στη φωτιά».
Οι τοποθετήσεις αυτές του Γ. Στουρνάρα εκφράζουν τη βούληση του χρηματιστικού κεφαλαίου, της εγχώριας αντίδρασης και του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού να κατατρομοκρατήσουν το λαό και να επιβάλουν καθεστώς ιδιόμορφης «δικτατορίας» στη χώρα με διάτρητο κοινοβουλευτικό ντεκόρ.
Στόχος των πιο επιθετικών χρηματιστικών κύκλων, της εγχώριας και ευρωενωσιακής αντίδρασης είναι να ματαιώσουν την πορεία της χώρας προς τις εκλογές, να ακυρώσουν την έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού και να επιβάλουν στον τόπο ένα νέο σκληρότερο γύρο λεηλασίας, διάλυσης, εκποιήσεων και απορρυθμίσεων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger