Λένε
ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που
του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του. Στις ημέρες μας
πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.
Το ντοκουμέντο από τα φωτογραφικά αρχεία Μουσείου Μπενάκη μας βοηθά να καταλάβουμε σε ποια χώρα μεγαλώσαμε και σε ποια χώρα τελικά φτάσαμε να ζούμε.
Ο φακός της μοναδικής Βούλας Παπαϊωάννου κάνει κλικ σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο της δεκαετίας του ΄60 και καταγράφει τις περίφημες «πυραμίδες» με τους κουραμπιέδες.
Τιμή πώλησης 80 δραχμές το κιλό! Δηλαδή σημερινά 23 λεπτά…
Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.
Σήμερα με αυτό το ποσό αγοράζουμε μόνο έναν κουραμπιέ!
Το ντοκουμέντο από τα φωτογραφικά αρχεία Μουσείου Μπενάκη μας βοηθά να καταλάβουμε σε ποια χώρα μεγαλώσαμε και σε ποια χώρα τελικά φτάσαμε να ζούμε.
Ο φακός της μοναδικής Βούλας Παπαϊωάννου κάνει κλικ σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο της δεκαετίας του ΄60 και καταγράφει τις περίφημες «πυραμίδες» με τους κουραμπιέδες.
Τιμή πώλησης 80 δραχμές το κιλό! Δηλαδή σημερινά 23 λεπτά…
Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.
Σήμερα με αυτό το ποσό αγοράζουμε μόνο έναν κουραμπιέ!
Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο
Σημείωση:
η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή
πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!
Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.
Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου