Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 1,5 ΔΙΣ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΜ. Χρυσοβελώνη: Στον αέρα οι καταγγελίες Μητσοτάκη για το 1,5 δις εμβασμάτων δημοσίων υπαλλήλων
Στοιχεία για την προέλευση μόλις 15 δημοσίων υπαλλήλων από τους 5260 που φέρονται από την Συγκυβέρνηση να έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.
Στις 7 σελίδες της απάντησης που στάλθηκε στη Βουλή:
μετά από ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, δεν γίνεται αναφορά στην κατανομή ούτε των 5260 υπαλλήλων ανά υπουργείο αλλά ούτε και των εμβασμάτων ανά κατηγορία και κλάδο προσωπικού.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης στις 30 Οκτωβρίου έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για την εξαγωγή 92 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις για το 6% των εμβασμάτων περιόδου 2009-2012. Ακολουθεί σχετικό σχόλιο της Μ. Χρυσοβελώνη:
Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να δώσει στη Βουλή ακόμα και στατιστικά στοιχεία για το ποιοι στείλανε τα υπόλοιπα 1,4 δις στο εξωτερικό.
Όμως η αόριστη και εξαιρετικά δυσφημιστική καταγγελία της Συγκυβέρνησης για το «1,5 δις Ευρώ που έστειλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι» παραμένει.
Αναμφίβολα θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την υπόθεση, όπου κι αν υπάρχουν. Αυτή  είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να σταματήσει η υπονόμευση των δημοσίων υπηρεσιών και να αποκατασταθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης στους υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου