Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μέχρι σήμερα η Μοm έχει περιθάλψει 25 φώκιες από την περιοχή των Βορείων Σποράδων Αισιοδοξία για τη μικρή Ανδριάνα

Αισιοδοξία για τη μικρή ΑνδριάναΜέχρι σήμερα η Μοm έχει περιθάλψει 25 φώκιες από την περιοχή των Βορείων Σποράδων
Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι υπεύθυνοι της Μοm για τη μικρή Ανδριάνα, την ορφανή, νεογέννητη φώκια που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε ακτή της Σκοπέλου και ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής θετικά στο πρόγραμμα περίθαλψης.
Η μικρή φώκια βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον χάρη στην ανθρώπινη ευαισθησία και την εθελοντική συνδρομή, που αποδεικνύεται πολλές φορές σωτήρια.
Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 25 φώκιες στο κέντρο περίθαλψης, από την περιοχή των Βορείων Σποράδων και οι 11 έχουν απελευθερωθεί στο φυσικό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Μοm, εννέα κάτοικοι της περιοχής μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα υιοθεσίας της μεσογειακής φώκιας, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την συνέχιση του έργου που επιτελείται.

Σε εποχές δύσκολες, οι υπεύθυνοι της Μομ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μικρών ζώων που περιθάλπουν και γι’ αυτό το λόγο απευθύνουν έκκληση σε όλους, να καταθέσουν το απόθεμα της αγάπης τους.
Την ίδια στιγμή, εβδομήντα εθελοντές από την περιοχή της Μαγνησίας είναι μέλη του πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών, ενώ στη διάρκεια
των χρόνων υλοποίησης του καλοκαιρινού εθελοντικού προγράμματος της Mom, που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης της οργάνωσης στην Αλόννησο με τη συνδρομή της εργασίας των εθελοντών, 9 άτομα έχουν λάβει μέρος από την περιοχή της Μαγνησίας.
Αρκετοί Βολιώτες και κάτοικοι της Μαγνησίας στο σύνολό τους, συνδράμουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το έργο της Εταιρείας μελέτης και προστασίας της Μεσογειακής φώκιας, συμβάλλοντας στην προστασία κάθε μιας από τις 50 περίπου Μεσογειακές φώκιες που ζουν στην περιοχή των Βορείων Σποράδων και των 300 περίπου ανά την Ελλάδα, που αποτελούν προστατευόμενο είδος.
Την ίδια στιγμή, επτά σχολεία της περιοχής μας έχουν πάρει το εκπαιδευτικό εργαλείο της Mοm, «Βαλίτσα της θάλασσας» και το έχουν παρουσιάσει στους μαθητές. Η «Βαλίτσα της θάλασσας» περιλαμβάνει δραστηριότητες και οπτικοακουστικό υλικό, μέσω των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν για τη μεσογειακή φώκια και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Η Εταιρεία μελέτης και προστασίας της Μεσογειακής φώκιας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για οικονομική υποστήριξη, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της, που έχει ως στόχο «την επιβίωση της Monachus monachus και ένα υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για το σήμερα και το αύριο».
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βιολόγος Βαγγέλης Παράβας, υπεύθυνος του τομέα Προστασίας και Πολιτικής, επισημαίνει ότι «οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου είναι πολύ περιορισμένες λόγω άλλων αναγκών και προβλημάτων, αλλά είναι πολύ σημαντικό και το εκτιμάμε αφάνταστα, αν μπορεί, από το υστέρημά του, να συνεισφέρει ο καθένας όσο μπορεί, για να συνεχίσουμε επιτυχημένα και αποτελεσματικά τη δράση μας και συγκεκριμένα την περίθαλψη της Ανδριάνας».
Η μικρή, ορφανή φώκια, που είναι μόλις τριών εβδομάδων, βρήκε μια φιλόξενη αγκαλιά, στοργή και φροντίδα, προκειμένου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, με την υποστήριξη των ειδικών και την συνδρομή κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.