Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μήνυση κατά Μπέου από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία


Για παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων

ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο του Βόλου “Κόσμος και Φύση”, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Κουτζαμάνη κατά του δημάρχου Βόλου κ. Μπέου για παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι εξετάζει επιπλέον νομικές κινήσεις και καλεί τους φιλόζωους να προχωρήσουν σε ακτιβιστικές δράσεις για να εμποδίσουν τις παρανομίες του δημάρχου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας «η κίνησή μας αυτή είναι επακόλουθο δύο επιστολών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και δύο αναφορών του σωματείου προς τον Εισαγγελέα Βόλου».
Επίσης τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το τοπικό σωματείο και για άλλες ενέργειες, ενώ οι Νομικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας αλλά και του Βόλου εξετάζουν και επιπλέον προωθημένες νομικές κινήσεις.
Ταυτόχρονα, ζητά από όλους τους φιλόζωους πολίτες του Δήμου Βόλου «να δραστηριοποιηθούν κάτω από την ομπρέλα του τοπικού φιλοζωικού σωματείου και από κοινού να προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη, ακτιβιστική δράση με σκοπό να εμποδίσουν τις παρανομίες του δημάρχου, και όχι ο καθένας ανεξάρτητα να οργανώνει δράσεις αφού έτσι διασπάται η δύναμη των φιλόζωων και αποδυναμώνεται η φωνή τους».
Τέλος, καλεί τους φιλόζωους που μόνη τους ενασχόληση είναι να επικρίνουν το έργο άλλων μέσω facebook να σταματήσουν να σπέρνουν διχόνοια στο φιλοζωικό κίνημα, να φερθούν υπεύθυνα και όπως αρμόζει στις περιστάσεις «να αφήσουν την ασφάλεια του πληκτρολογίου και του σπιτιού τους και να πάνε στον Βόλο να βοηθήσουν τους φιλόζωους της περιοχής. Αν δεν έχετε κάτι άλλο να προσφέρετε, τουλάχιστον συμπαρασταθείτε τους έμπρακτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger