Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη Σκιάθο


Καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη Σκιάθο  Το νησί εντάχθηκε στο πανελλήνιο πρόγραμμα με τίτλο «προστατευόμενο δάσος»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού στη Σκιάθο, κατά τη διάρκεια της πορείας των προσκυνητών προς το Μοναστήρι της Εικονίστριας.
Με πρωτοβουλία του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», το νησί εντάχθηκε στις υποψήφιες περιοχές δράσης του περιβαλλοντικού προγράμματος «Προστατευόμενο δάσος» της εταιρείας Sanitas. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε στη σελίδα της εταιρείας στο facebook, η Σκιάθος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και εξασφάλισε τη συμμετοχή της.

Οι δύο φορείς αποφάσισαν η δράση να υλοποιηθεί την παραμονή της γιορτής της Παναγίας της Εικονίστριας, Πολιούχο του νησιού, όπου εκατοντάδες προσκυνητές συνοδεύουν πεζοί, την εικόνα της Παναγίας από το χωριό στο μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας, σε μια διαδρομή περίπου δύο ωρών μέσα από τα, μοναδικής ομορφιάς, δάση της Σκιάθου.
Ετσι με σύνθημα «Τηρούμε το έθιμο, διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό» τα Πουλιά (του Σ.Ε.Ο.) με τον πιο γλυκό τους τρόπο προέτρεψαν τους προσκυνητές να χρησιμοποιήσουν σακούλες της Sanitas για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Στο τέλος της διαδρομής, παραδίδοντας τη σακούλα τους, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα μικρό αναμνηστικό από την εταιρεία. «Στόχος είναι, μέσα από το μήνυμα να διαδοθεί πως μπορούμε να τηρούμε το έθιμο αλλά και να διατηρούμε τη φύση καθαρή» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger