Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο. σαμποράρει το απεργιακό κίνημα

Σφοδρή επίθεση στον Σύριζα –που τον χαρακτήρισε ουσιαστικά ένα νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πολύ χειρότερο απ’ ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του ’89-  εξαπέλυσε ο γ.γ του ΚΚΕ δίνοντας συνέντευξη  στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC» και το δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. (Εκτενή αποσπάσματα της μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι είναι βαριά η κατηγορία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι σαμποτάρει το απεργιακό κίνημα:

...  Ξέρετε εξηγείται πολιτικά, διότι συνεχώς όταν θέλεις να δίνεις διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εταίρους της ΕΕ, στο ΔΝΤ, στα μεγάλα funds, που περιδιαβαίνουν και συζητάνε μεταξύ τους διάφορα ζητήματα και θέλεις απ” αυτή την άποψη να κερδίσεις την εύνοιά τους, έτσι ώστε να σε βοηθήσουν ουσιαστικά αύριο να κάτσεις στην καρέκλα της εξουσίας, σημαίνει ότι αυτόματα υποχωρείς συνεχώς σε πιέσεις, γιατί κανείς δε σου δίνει έτσι απλόχερα. Σημαίνει ότι υποχωρείς και ότι του λες «εντάξει, όταν εγώ βρεθώ αύριο στην κυβερνητική εξουσία θα υλοποιήσω πολιτικές», οι οποίες βεβαίως θα είναι αντιλαϊκές. Άρα θέλουν ένα κίνημα παροπλισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger