Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: «ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»



Στο πλευρό των κτηνοτρόφων και αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου τάσσεται η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η βουλευτής τονίζει ότι για μία τέτοιου είδους επένδυση, η οποία αναμφισβήτητα θα φέρει δραματικές συνέπειες στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, θα έπρεπε να υπάρξει διαβούλευση τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και το σύνολο των θιγόμενων παραγωγών, καθώς η τοπική οικονομία βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα η κα. Χρυσοβελώνη επικρίνει τη στάση της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο όχι μόνο το γεγονός ότι «γυρίζει την πλάτη» στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αλλά παράλληλα δε λαμβάνει υπόψη και την αρνητική στάση που έλαβε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου.
«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγει η χώρα μας θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, να αντιληφθούν ότι η αγροτική ανάπτυξη τροφοδοτεί την οικονομική δραστηριότητα και λειτουργεί ως βασικός αρμός του κοινωνικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως χώρα και ως εκ τούτου είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο χωρίς κοντόφθαλμες πρακτικές, προκειμένου να δοθεί ώθηση με στόχο την ανάκαμψη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger